Uz autoceļa Rīga-Bauska trešdienas rītā noticis negadījums, kur iesaistītas trīs automašīnas. Tā dēļ uz laiku tika bloķēta satiksme, bet pašlaik tā atjaunota, portālu "Delfi" informē Valsts policijā.

Avārijā iesaistīts viens pasažieru mikroautobuss, viens kravas mikroautobuss un vieglā automašīna, liecina pašlaik policijas rīcībā esošā informācija. Policijas pārstāvis Dairis Anučins sacīja, ka policija noskaidrojusi: mikroautobuss ar Polijas numuru nezināmu iemeslu dēļ ir iebraucis pretējā braukšanas joslā, izraisot sadursmi ar diviem citiem auto.

Mikroautobuss bija ceļā uz Bausku, kad, iebraucot pretējā braukšanas joslā, sadūrās ar pretim braucošo mikroautobusu, kam bija Vācijas numurs, un vieglo "Volvo" markas automašīnu ar vietējo numuru.

Uz notikuma vietu bija nosūtītas sešas ātrās palīdzības brigādes, norādīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

NMPD pārstāve Inga Vītola Latvijas Radio teica, ka avārijā ir viens bojāgājušais – 50 gadus vecs vīrietis, kurš no gūtajām traumām miris vēl pirms mediķu ierašanās.

Bojāgājušais 50 gadus vecais vīrietis ir no vieglās automašīnas, papildināja Anučins.

Avārijā cietuši Vācijas un Polijas pilsoņi, kā arī ģimene no Latvijas, apstiprināja Austrumu slimnīcas pārstāve Inguna Potetinova.

Slimnīcā nogādāts viens Vācijas un Polijas pilsonis un trīs latvieši, kuri ir vienas ģimenes locekļi. Slimnīcas pārstāve norādīja, ka ģimene avārijā cietusi vissmagāk.

Austrumu slimnīcā nogādāti pieci cietušie. Smagā stāvoklī ir 14 gadus vecs zēns, kuram konstatēta smaga galvas trauma, kā arī kājas trauma. 23 gadus vecam vīrietim mediķi konstatējuši galvas traumu un kājas lūzumu.

Salīdzinoši visvieglākās traumas ir Vācijas pilsonim, kurš pēc ārstu prognozēm tuvākajā laikā varēs doties mājās, Polijas pilsoņa stāvoklis tiek raksturots kā vidēji smags, viņš turpina ārstēšanos Neiroķirurģijas klīnikā.

Vissmagāk cietušie ir latviešu ģimene - 2001. gadā dzimušajam jaunietim 15 minūšu laikā kopš ievešanas tika veikta operācija, viņš pašlaik smagā stāvoklī atrodas Intensīvās terapijas klīnikā, šajā pat klīnikā smagā stāvoklī atrodas arī 1976. gadā dzimušais vīrietis. 1979. gadā dzimusī sieviete stacionēta Neiroķirurģijas klīnikā.


Saskaņā ar LTV1 raidījuma "Rīta Panorāma" ziņoto viena no avārijā iesaistītajām automašīnām bijusi no Latvijas, otra bijusi no Vācijas, bet trešā – no Polijas.

Negadījums noticis pulksten autoceļa 24. kilometrā pie "Ģūģiem", un tā dēļ uz laiku tika bloķēta satiksme virzienā no Rīgas uz Bausku. Policijā informē, ka pulksten 08:20 satiksme atjaunota abos virzienos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!