Foto: PantherMedia/Scanpix
Piektdien, 4. novembrī, Babītē četri suņi saplosījuši piecus gadus vecu meitenīti, kura no gūtajām traumām mirusi, portālam "Delfi" apstiprināja Valsts policijas (VP) pārstāve Gita Gžibovska.

Negadījums noticis ap pulksten 17:30 Babītes novadā. Piecus gadus vecas meitenes un trīs gadus veca puisēna vecāki savus bērnus atstāja pieskatīšanai vecmammai un devās prom, informē VP.

Pēc tam, kad vecmamma bija devusies uz darbu, bērni palika vecvecmammas uzraudzībā. Kamēr vecvecmamma pagalmā tīrīja sniegu, bērni turpat netālu pikojās un spēlējās ar četriem ģimenes bordo dogiem, norāda likumsargi. Pēkšņi suņi kļuva agresīvi, uzbruka meitenei un sāka viņai kost.

Vecvecmamma centās suņus nomierināt un aizsargāt meiteni, vienlaikus zvanot savai meitai – suņu saimniecei. Diemžēl sievietei neizdevās paglābt meiteni no lielajiem suņiem un, kad ieradās 2011. gadā dzimušās meitenes vecmamma, meitene bija jau gājusi bojā, norāda VP. Meitenes vecmamma piezvanīja Neatliekamajai medicīniskajai palīdzībai.

Notikuma vietā bija ieradušies gan mediķi, gan policisti.

Saistībā ar notikušo Valsts policija uzsākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 12. nodaļas – par nonāvēšanu. Policija turpina izmeklēt notikušā apstākļus.

Pēc suņu īpašnieces vēlēšanās agresīvie dzīvnieki nogādāti dzīvnieku patversmē, informē Valsts policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!