Foto: Privātais arhīvs
Bella izskatījās priecīga, ka tikusi siltumā. Kā nekā tobrīd termometra stabiņš laukā rādījis –22 grādus un nomaļajam ceļam, uz kura Baiba Vilkauša ar vīru pērnziem atrada suni, tuvumā nebija ne cilvēku, ne māju. Esot šķitis, ka suņu dāma ir noklīdusi. Tas ir sākums krietni garākam stāstam, kas rezultējies ar krimināllietu par dzīvnieka zādzību, tiesvedību un sodu. Vilkauša tam nepiekrīt un tiesas lēmumu ir pārsūdzējusi.

Kā sieviete stāsta portālam "Delfi", liela auguma gaišas krāsas suni viņa piepeši pamanīja uz nomaļa ceļa Ērgļu novadā, kurp 2021. gada nedēļas nogalē janvāra sākumā bija devusies ar vīru bļitkot. Suns skrēja pa ceļu pretim. Sieviete apturēja auto, izkāpa, atvēra automašīnas aizmugurējās durvis. Dzīvnieks ielēca iekšā.

Tā kā laukā bija ziemas spelgonis un tuvumā nebija nekādu liecību par suņa saimniekiem, sieviete dzīvnieku nogādāja uz tuvāko veterināro klīniku, lai noskaidrotu, vai tas nav apsaldējies un kam pieder. Medicīniska palīdzība nebija nepieciešama. Saimniekus noteikt neizdevās, jo čipa dzīvniekam nebija. To Vilkauša atkārtoti pārbaudīja citā klīnikā pāris dienu vēlāk, kad suni jau bija uzņēmusi pie sevis – mājā Mārupē. Veterinārajā klīnikā suns arī čipēts un vakcinēts, tas nosaukts par Čelsiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!