Foto: Valsts policija
2022. gada 16. februārī, Balvu novadā, jau uzsāktā kriminālprocesa ietvaros, kāda vīrieša dzīvesvietā tika atklāta un izņemta nelikumīgi realizēta dīzeļdegviela un nereģistrēta dažāda veida un kalibra šaujamieroču munīcija, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Rēzeknes reģionālās nodaļas amatpersonas, iepriekš uzsākta kriminālprocesa ietvaros ieguva ziņas par nelikumīgu degvielas realizāciju.

Izmeklēšanas un operatīvo pasākumu iegūto ziņu rezultātā tika veikta kratīšana Balvu novadā, 1969. gadā dzimušā vīrieša dzīvesvietā, kuras gaitā Rēzeknes reģionālās nodaļas amatpersonas atklāja un izņēma ap 8200 litriem dīzeļdegvielas, kā arī nereģistrētu dažāda veida un kalibra šaujamieroču munīciju – aptuveni 600 gabalus.

Aizdomās turētajai personai par minēto faktu draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 220.1. panta 1. daļas un pēc 233. panta 2. daļas.

Krimināllikuma 220.1 panta 1. daļas, par naftas produktu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Savukārt pēc Krimināllikuma 233. panta 2. daļas, par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgās atļaujas – soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Kriminālprocesa izmeklēšana vēl turpinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!