Foto: stock.xchng
Saldus novada bāriņtiesai nav bijis informācijas par vardarbības riskiem nedēļas nogalē Saldū nodurtās 10 gadus vecās meitenes ģimenē.

Nevienas aktīvas lietvedības saistībā ar šo ģimeni bāriņtiesā nav, tāpat arī nav saņemta nekāda informācija ne no meitenes skolas, ne no sociālā dienesta, informēja Saldus novada bāriņtiesas priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja Solvita Ramona.

Pēc tam, kad bāriņtiesa no policijas būs saņēmusi oficiālu informāciju par notikušo, tai varētu būt skaidrākas tālāk veicamās darbības, piemēram, pārbaudot, vai iepriekš kāds nav ziņojis par problēmām, kas, iespējams, varētu būt bijušas šajā ģimenē.

Bāriņtiesas rīcībā esošā informācija liecina, ka nogalinātā meitene šajā ģimenē ir bijusi vienīgais bērns.

Saldus novada pašvaldības Sociālā dienesta vadītāja Ina Behmane atzina, ka smagi sadurtā sieviete iepriekš ir vērsusies sociālajā dienestā, taču neatklāja, kādēļ, jo nav ļauts izpaust informāciju par šo ģimeni.

Kā ziņots, sestdien, 5.septembrī, ģimenes konflikta laikā Saldū nogalināta 10 gadus veca meitene un smagi sadurta viņas māte, informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Signe Šteinberga.

Aizdomās par šī nozieguma izdarīšanu tiek turēts sievietes civilvīrs, kurš nav meitenes bioloģiskais tēvs.

Sievietes civilvīrs ir aizturēts. Šodien tiks lemts par drošības līdzekļa - apcietinājuma - piemērošanu aizdomās turētajam vīrietim.

Policijā par notikušo sākts kriminālprocess, un notiek izmeklēšana, kuras laikā tiks noskaidroti precīzi notikušā apstākļi, tostarp vīrieša rīcības motīvi. Tāpat tiks veiktas vairākas ekspertīzes, arī psihiatriskā ekspertīze aizdomās turētajam vīrietim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!