Augstākā tiesa (AT) piektdien Balvu rajona mežsargam Egilam Barkānam, kurš nošāva divus policistus un divus ievainoja, piesprieda reālu brīvības atņemšanu uz trim gadiem un arestēja viņu tiesas zālē. Tiesa nolasīja tikai sprieduma rezultatīvo daļu, un motivācija pagaidām nav zināma.
Barkāna advokāts Vilhelms Kozlovskis sacīja, ka spriedumu noteikti pārsūdzēs Augstākās tiesas Senātā, jo uzskata, ka Barkānu vajadzēja atbrīvot un viņš policistus sašāva pašaizsardzības nolūkos.

Spriedumu var pārsūdzēt desmit dienu laikā, un Senāts vērtēs, vai lietas izskatīšanā nav pieļauti kādi procesuāli pārkāpumi, taču pēc būtības lietu neizskatīs.

Jau ziņots, ka, nošaujot divus policistus un divus no viņiem ievainojot, Barkāns esot atradies afekta stāvoklī, secinājusi Tiesu psihiatriskā ekspertīze. Tādējādi, pēc krimināllikuma, Barkānam varēja piemērot pantu par slepkavību, kas izdarīta piepeša stipra psihiska uzbudinājuma stāvoklī, kuru izraisījusi vardarbība vai smags goda aizskārums no cietušā puses. Sods par šādu noziegumu ir līdz pieciem gadiem cietumā.

Barkānu iepriekš Latgales apgabaltiesa attaisnoja. Pirmās instances tiesā prokurors Barkānam lūdza piemērot 20 gadu cietumsodu. Taču tagad prokurors uzskatīja, ka bija jāņem vērā tiesājamā pozitīvie raksturojumi, kā arī tas, ka policisti nav rīkojušies profesionāli, un prasīja piemērot 15 gadu ieslodzījumā.

Apšaude Balvu rajona Lazdukalna pagasta Barkānu ģimenes mājās notika pērnā gada 10.maija pievakarē, kad policisti nelikumīgi it kā ieradušies pārbaudīt, vai mājās netiek tirgots nelegāls alkohols, bet Barkāns bailēs par saviem tuviniekiem divus policistus nošāvis, bet vēl divus ievainojis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!