Naktī uz sestdienu basketbola kluba "Klondaika" spēlētāji, braucot mājās pēc spēles Gulbenē, kļuva par aculieciniekiem un cietušo glābējiem smagā autoavārijā.
Kluba ārsts Juris Sproģis informēja, ka komandas autobuss avārijas vietā atradās dažas minūtes pēc tam, kad tā bija notikusi - ap plkst. 21.50. Rīgas-Veclaicenes šosejas 95.kilometrā smagā automašīna "MAN" ar piekabi bija ietriekusies mikroautobusā "Gazeļ". Bija sabraukts gājējs, kas notikuma vietā no gūtajām traumām miris.

Sproģis pauda, ka pēc palīdzības sniegšanas basketbolisti bijuši burtiski asiņainām rokām, taču priecīgi par to, ka varējuši cilvēkiem grūtā brīdī palīdzēt. Tuvākajā kafejnīcā Raunā viņi gājuši nomazgāt rokas, lai turpinātu ceļu uz mājām.

"Mikroautobusā atradās četri cilvēki. Cietušas bija trīs sievietes - mikroautobusa pasažieres. Atlauzām durvis un izvilkām laukā cietušās, sniedzām pirmo medicīnisko palīdzību. Kādai sievietei bija lauzta roka, kādai žoklis. Izsaucām neatliekamo medicīnisko palīdzību," stāstīja Sproģis.

Viņš pauda, ka cietušajām atrasties mikroautobusā pēc avārijas bija bīstami, jo no transporta līdzekļa tecēja benzīns. Notikuma vietā Sproģis uzzinājis, ka mikroautobuss braucis uz Alūksni.

Savukārt avarējušās smagās automašīnas vadītājs bija šokā un nevarēja parunāt. Arī viņa vadītais auto avārijā stipri bojāts, tāpat kā mikroautobuss.

Traģiskās avārijas vaininieks bijis iereibis gājējs, kas gājis pa brauktuves vidu. Smagā auto šoferis viņu tumsā pamanījis pēdējā brīdī. Lai glābtu gājēja dzīvību, viņš strauji bremzējis un nejauši ietriecās pretimbraucošajā mikroautobusā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!