Pagājušajā nedēļā Bauskā, pie kādas mājas, akā, atrasta mirusi 2000.gadā dzimusi meitenīte, kurai konstatētas vardarbīgas nāves pazīmes. Aizdomās par meitenes slepkavību policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi 1972.gadā dzimušu vīrieti, kurš tikai desmit dienas dzīvojis kopā ar bērna māti.
Bauskas Kriminālpolicijas priekšnieks Sergejs Pašukovs informēja, ka meiteni akā ap plkst.22.30 atraduši kaimiņi, izsaukta neatliekamā medicīniskā palīdzība un policija.

Policijas eksperti sākumā redzējuši, ka meitenītei asiņo galva. Vēlāk konstatēts, ka viņai ir galvas pamatnes lūzums un bojātas aknas. Policijas darbinieki secinājuši, ka, visticamāk, šādas traumas bērns nav varējis gūt, iekrītot akā, bet gan pirms tam, jo, iespējams, sists.

26.oktobra rītā pieņemts lēmums aizdomās par bērna nonāvēšanu aizturēt 1972.gadā dzimušo meitenes mātes civilvīru, kurš tikai desmit dienas dzīvojis kopā ar 1965.gadā dzimušu sievieti un viņas sešiem bērniem. Tiesa nolēmusi vīrietim piemērot drošības līdzekli - apcietinājumu, skaidroja Pašukovs.

Vīrietis, sniedzot liecības policijā, sākotnēji apgalvojis, ka vedis meiteni ārā uz tualeti. Starp abiem izcēlies konflikts, un viņš prāta aptumsumā bērnam iesitis. Tagad aizturētais sākot mainīt savas liecības, sacīja Kriminālpolicijas priekšnieks.

Pašukovs ģimeni, kura šā gada jūlijā no Iecavas pārcēlusies dzīvot uz Bausku, raksturoja negatīvi. Ģimene vairākkārt nonākusi policijas un bāriņtiesas uzmanības lokā, jo tajā bieži rīkota iedzeršana, kurā piedalījušies kaimiņi un citas nepiederošas personas. Ģimenē vēl aug 1986.,1987.,1993.,1998. un 2005.gadā dzimuši bērni.

Bauskas domes Sociālā dienesta vadītāja Inta Baltgalve pastāstīja, ka šī ģimene sava dzīvesveida dēļ bijusi bāriņtiesas un sociālā dienesta uzmanības lokā. Mājā, kur šī ģimene īrējusi dzīvokli, uzraudzīta vēl kāda cita ģimene, tāpēc apsekotas abas ģimenes. Bojā gājušās meitenes mātei uz trim bērniem jau iepriekš ir pārtraukta vecāku vara.

Par pārējo šīs ģimenes bērnu turpmāko likteni lems bāriņtiesa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!