Foto: LETA
Pirmdien, 2. martā, Bauskā starp vairākiem jauniešiem izcēlies konflikts, kurā divas no konfliktā iesaistītajām personām guvušas miesas bojājumus, kā arī bojātas divas konfliktā iesaistīto personu automašīnas. Valsts policijā par notikušo sākts kriminālprocess, informēja policijā.

2. martā pēc pulksten 21 Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Bauskas iecirknī saņemta informācija par tikko notikušu konfliktu starp vairākiem jauniešiem. Konfliktā divas no iesaistītajām personām guvušas miesas bojājumus un bojātas divas konfliktā iesaistīto jauniešu automašīnas, liecina policijā saņemtā informācija. Precīzi izraisītā konflikta cēloņi tiek skaidroti, tāpat ir nozīmēta ekspertīze miesas bojājumu smaguma noteikšanai.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess par huligānismu, ja to izdarījusi personu grupa vai, ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam vai ar mantas bojāšanu. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Neilgi pēc tam likumsargi novērošanas kamerās pamanījuši, ka dažādās vietās Bauskā pulcējas vairāki jaunieši, neizraisot nekādus likumpārkāpumus. Lai izzinātu pulcēšanās nolūku, policisti organizējuši pārbaudes pasākumus, kuros pārbaudītas 34 jauniešu personības.

Minētās pārbaudes laikā likumsargiem radušās aizdomas par narkotisko un psihotropo vielu lietošanu, tāpēc uz medicīnas iestādi ekspertīzes veikšanai nogādāti 13 jaunieši, kā arī sāktas 13 administratīvo pārkāpumu lietas.

Pēc ekspertīžu rezultātu saņemšanas tiks lemts par tālāko rīcību.

Pašlaik izmeklēšana turpinās, lai noskaidrotu visus notikušā apstākļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!