Foto: morgueFile

Bauskas rajona prokuratūras prokurore tiesai nosūtījusi krimināllietu, kurā apsūdzēts vīrietis par to, ka viņš nelikumīgi izmantojis svešu maksāšanas līdzekli un izkrāpis naudu no ātro kredītu firmām, portālu "Delfi" informē Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais, izmantojot to, ka viņa rīcībā atradās uz svešas sievietes vārda reģistrēta internetbankas kodu karte, internetbankas parole un lietotājvārds, izmantoja to, aizpildot anketas naudas aizdevuma saņemšanai ātro kredītu firmās.

Ātro naudas kredītu firmas noformēja aizdevuma līgumus un prasīto naudu pārskaitīja uz aizdevuma pieteikumā norādīto kontu, pēc kā apsūdzētais to pārskaitīja uz savu kontu. Tādā veidā apsūdzētais, laika posmā no 2013.gada marta līdz 2013.gada aprīlim, kopumā izkrāpa 1449 eiro.

Apsūdzētā persona pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 177.panta pirmās daļas un 193.panta otrās daļas, proti par svešas mantas iegūšanu, ļaunprātīgi izmantojot uzticēšanos vai ar viltu, par ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, kā arī par sveša finanšu instrumenta vai maksāšanas līdzekļa nolaupīšanu, iznīcināšanu, bojāšanu vai nelikumīgu izmantošanu, par ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Lieta izskatīšanai nodota Bauskas rajona tiesai.

Prokuratūra uzsver, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!