Foto: DELFI

Valsts policija par diviem pērn vasarā Bauskas novadā pastrādātiem smagiem noziegumiem aizturējusi divus vīriešus, portālu "Delfi" informēja Valsts policija.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) Bauskas iecirkņa Kriminālpolicijas darbinieki saistībā noziedzīgiem nodarījumiem, kuri izdarīti pagājušā gadā, uz aizdomu pamata aizturēja divus agrāk tiesātus vīriešus.

Viņiem tiesa kā drošības līdzekli piemēroja – apcietinājumu, informē Valsts policija. Abi vīrieši ir Bauskas novada iedzīvotāji.

1992. un 1996. gadā dzimušie vīrieši, 2018. gada jūnijā Bauskas novada, Īslīces pagastā, dārza mājiņā un tālāk esošas mājas pagalmā, piekāva 1952. un 1961. gadā dzimušus vīriešus. 1961. gadā dzimušajam vīrietim, tika nodarīti smagi miesas bojājumi, bet 1952. gadā dzimušajam vīrietim, vidēji smagi miesas bojājumi, norāda likumsargi.

Savukārt, pērnā gada septembrī Bauskas novada Īslīces pagastā, upmalā tika atrasts bezpajumtnieka, 1962. gadā dzimušā vīrieša līķis ar sistām brūcēm galvas rajonā, kura nāve bija iestājusies augusta beigās. Nostiprinot pierādījumus pirmstiesas izmeklēšanā, tika savākts pietiekošs pierādījumu kopums, ka šo slepkavību pastiprinošos apstākļos arī ir izdarījuši minētie divi vīrieši, sitot vīrieti ar kājām, rokām un cirvi.

Izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka minētie noziegumi izdarīti pēc nebūtiska vārdiska konflikta.

Kriminālprocesi ir apvienoti. Tā kā turpinās pirmstiesas izmeklēšanas darbības, izmeklēšanas interesēs plašāka informācija šobrīd netiek sniegta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!