Foto: Pašvaldības policija
Šā gada 14. jūlijā Pierīgas prokuratūras prokurore tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā apsūdzība celta diviem vīriešiem – vienam par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu un realizēšanu lielā apmērā un otram par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu un uzglabāšanu lielā apmērā, portāls "Delfi" uzzināja prokuratūrā.

Saskaņā ar apsūdzību viens no vīriešiem pirmstiesas kriminālprocesā precīzāk nenoskaidrotā veidā, apstākļos un laikā, bet ne vēlāk kā līdz šā gada 22. februārim, savā valdījumā ieguva 650 000 cigaretes bez Latvijas akcīzes nodokļa markām, kuras pārvietoja sev piederošajā automašīnā.

Otrs vīrietis ar starpnieku palīdzību vienojās par 80 000 cigarešu iegādi no iepriekš minētās personas. Cigarešu nodošana un apmaksa par saņemto preci tika īstenota Beberbeķu kapu teritorijā, Babītes pagastā.

Pēc nelikumīgā darījuma cigarešu pārdevējs vēlējās atlikušās 570 000 cigaretes nogādāt uzglabāšanai citā vietā, tāpēc devās tālāk pa A9 šoseju Rīga–Liepāja virzienā uz Liepāju, kur viņu aizturēja Valsts policijas darbinieki.

Savukārt cigarešu pircējs ar savu automašīnu uzsāka kustību pa piebraucamo ceļu, virzoties ārā no kapu teritorijas, kur viņu aizturēja Valsts policijas darbinieki, kuriem viņš arī atklāja, ka uzglabā vēl dažas kastes cigarešu, un norādīja adresi.

Apsūdzētie radījuši valstij mantisko kaitējumu – 90 068 eiro.

Lieta izskatīšanai nosūtīta Rīgas rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!