Valmierā vairāki jaunieši piektdienas naktī apzaguši elektropreču veikalu un, bēgot no policijas, no braucošas automašīnas izlidināja daļu guvuma - televizoru un videokameras.
Valmieras rajona policijas pārvaldes atbildīgais par sadarbību ar presi Aleksandrs Melngāršs informēja, ka līdz piektdienas rītam policijai izdevies notvert trīs aizdomās turamos - Rīgas un Jelgavas iedzīvotājus -, kas visi ir nedaudz vecāki par 20 gadiem.

Notikums sākās desmit minūtes pēc pusnakts, kad no apsardzes firmas "Respekt" policija saņēma informāciju, ka elektropreču veikalam "Tehnoland" Rīgas ielā izsisti logi un, iespējams, notikusi zādzība. Apsardzes vīri arī nosauca aizdomās turamo automašīnas "Opel Ascona" numuru. Pēc nepilnām desmit minūtēm ceļu policisti automašīnu pamanīja uz Valmieras-Inčukalna ceļa pie degvielas uzpildes stacijas.

Pamanot policiju, viens no auto pasažieriem izkāpis un meties bēgt, bet pārējie aizbraukuši Limbažu virzienā.

Policija sekoja bēgļiem. Intensīvās satiksmes dēļ nebija iespējams bloķēt ceļu bēgļiem vai lietot dienesta ieroci. Pakaļdzīšanās laikā policijas automašīnu virzienā no bēgošā "Opel" sākušas lidot elektropreces.

"Vēlāk noskaidrojās, ka šīs mantas bija televizors vairāk nekā 2000 latu vērtībā un vairāk nekā desmit dažādu veidu videokameras. Pēc izmešanas no auto preces ir beigtas. Nodarīts materiālais zaudējums aptuveni 8000 latu apjomā," stāstīja Melngāršs.

Galu galā policijai izdevies bloķēt auto un aizturēt divus braucējus.

Savukārt piektdien pēc pulksten 9. Rubenes pagasta apkaimē policisti mežainā apvidū aizturēja trešo aizdomās turamo personu.

Ierosināta krimināllieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!