Foto: Valsts policija

Svētdien, 6. martā, Dobeles novada Bikstu pagastā automašīnas "Volkswagen Bora" vadītājs nepakļāvās atkārtotām un vairākkārtējām policistu prasībām apturēt transportlīdzekli un bēga no policijas ekipāžas. Pakaļdzīšanās laikā tika sabojāta VP dienesta automašīna, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Dace Kalniņa.

Par izdarītajiem likumpārkāpumiem ir sākti četri administratīvo pārkāpumu procesi.

VP policisti svētdienas vakarā Bikstu pagastā pamanīja automašīnu "Volkswagen Bora", kas brauca nepārliecinoši. Kad likumsargi aicināja transportlīdzekļa vadītāju apstāties, viņš nepakļāvās policistu likumīgajām prasībām un uzsāka bēgšanu.

Policisti, izmantojot dienesta transportlīdzekļa speciālās skaņas un gaismas signāla bākugunis, kā arī skaļruni, vairākkārt izteica prasību apturēt automašīnu, taču tās vadītājs ignorēja policijas darbinieku likumīgās prasības un turpināja bēgšanu.

Pakaļdzīšanās laikā tika sabojāta VP dienesta automašīna, kā arī Silakalna karjera teritorijā transportlīdzekļa "Volkswagen Bora" vadītājs neizvēlējās drošu, ceļa segumam un meteoroloģiskajiem laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu, kā rezultātā netika galā ar automašīnas vadību, nobrauca no ceļa braucamās daļas un iebrauca grāvī.

Autovadītājs un pasažieris pieņēma lēmumu pamest negadījumā bojāto transportlīdzekli un bēgšanu turpināja kājām, tomēr autovadītāja personība tika noskaidrota.

Policija piebilst, ka automašīnas vadītājs jau iepriekš vairākkārt ir nonācis policijas redzeslokā par dažāda rakstura likumpārkāpumiem.

Saistībā ar notikušo policijā ir sākti četri administratīvo pārkāpumu procesi. Ceļu satiksmes likuma 63. panta piektajā daļā ir noteikts, ka par ceļu satiksmes negadījuma vietas pamešanu var tikt piemērots naudas sods no 70 līdz 700 eiro, kā arī transportlīdzekļa vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums no trim mēnešiem līdz diviem gadiem.

Tāpat pārbaudes laikā policisti noskaidroja, ka autovadītājs pie stūres sēdies bez likumā noteiktā kārtībā iegūtām transportlīdzekļu vadīšanas tiesībām. Atbilstoši likumam, par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļu vadīšanas tiesību, transportlīdzekļa vadītājam piemēro naudas sodu no 280 līdz 570 eiro.

Par vairākkārtēju neapstāšanos pēc policijas darbinieka prasībām. Ceļu satiksmes likuma 52. panta piektajā daļā noteikts, ka par šādu pārkāpumu var piemērot naudas sodu no 1200 līdz 2000 eiro, kā arī atņemt transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

Atbilstoši Ceļu satiksmes likuma 19. panta trešajai daļai ceļu satiksmes dalībniekam un citām personām ir jārīkojas tā, lai neradītu satiksmei bīstamas vai satiksmi traucējošas situācijas un nenodarītu zaudējumus. Ceļu satiksmes likuma 53. panta vienpadsmitā daļa nosaka, ka par nepamatotu iebraukšanu pretējā virziena joslā vai nepamatotu nobraukšanu no brauktuves, tā apdraudot satiksmes drošību transportlīdzekļa vadītājam piemēro brīdinājumu vai naudas sodu no 25 līdz 140 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!