Foto: AFP/Scanpix
Rīgas pašvaldības policisti trešdien, 24. janvārī, saskārušies ar situāciju, kurā kāds vīrietis pamatīgā alkohola reibumā, lai aizbēgtu no kārtības sargiem, draudējis izrēķināties ar savu nesen dzimušo bērnu.

Pašvaldības policijā portālu "Delfi" informēja, ka 24. janvārī pašvaldības policisti devušies uz izsaukumu Purvciemā, kur 14. maršruta trolejbusā ievēroti iereibuši vecāki, kuri nav spējuši parūpēties par savu zīdaini.

Policisti apturējuši trolejbusu un no tā izkāpis manāmi iereibis pāris ar bērnu ratiem. Sarunas laikā ar kārtības sargiem no abiem vecākiem vēdījusi spēcīga alkohola smaka.

Bērna tēvs policistiem atzinies, ka ir lietojis alkoholu. Savukārt māte uzstājīgi pieprasījusi viņai pārbaudīt alkohola koncentrāciju, noliedzot, ka būtu alkohola reibumā. Aplūkojot bērnu ratus, pašvaldības policisti secinājuši, ka tajos guļ aptuveni trīs mēnešus veca meitenīte. Ratu mantu grozā atradušās divas pilnas divu litru alus pudeles.

Policisti sazinājušies ar dežūrdaļu, lūdzot uz notikuma vietu atvest alkometru, lai sievietei pārbaudītu alkohola koncentrāciju. Bravūrīgā māmiņa sapratusi, ka alkometrs "ceļo" uz notikuma vietu un palikusi agresīva. Tajā brīdī bērna tēvs paņēmis ratus un centies aizbēgt.

Viens no pašvaldības policistiem devies vīrietim pakaļ. Atbildot uz rīkojumu apstāties, vīrietis draudējis, ka aizturēšanas gadījumā cietīs bērns. Tikmēr iereibusī māte otru policistu aizkavējusi, lai tēvs ar bērnu varētu aizbēgt.

Kārtības sargi bēgošo vīrieti panākuši, satverot aiz rokas. Vīrietim gan izdevās izrauties no policistu tvēriena, tad viņš pacēlis ratus gaisā un atkārtoti draudējis, ka izrēķināsies ar bērnu viņa aizturēšanas gadījumā. Kārtības sargi par radušos situāciju informējuši dežūrdaļu, prasot uz notikuma vietu atsūtīt tuvākās likumsargu patruļas.

Gaidot papildspēkus, policisti centušies agresīvi noskaņoto vīrieti pārrunu ceļā nomierināt. Vīrietis gan nav gribējis samierināties – izņēmis bērnu no ratiem un turpinājis bēgt.

Pēc brīža notikuma vietā ieradusies tuvākā Valsts policijas un Rīgas pašvaldības policijas patruļa. Valsts policijas darbinieki vīrieti satvēruši no mugurpuses un nobloķējuši viņa rokas, līdz ar to pašvaldības policists no vīrieša rokām varēja paņemt zīdaini.

Uz incidenta vietu izsaukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, lai pārbaudītu bērna veselības stāvokli. Apskatot zīdaini, mediķi nolēmuši mazo bērnu hospitalizēt.

Vecākiem noformēts lēmums par bērna nošķiršanu no ģimenes. Abi vecāki aizturēti un nogādāti dežūrdaļā. Pārbaudot alkohola koncentrāciju izelpā, noskaidrots, ka bērna māte ir 2,83 promiļu reibumā, savukārt tēvs - 2,44 promiļu reibumā. Pēc nepieciešamās dokumentācijas apkopošanas abi vecāki atbrīvoti.

Lietas materiāli nosūtīti Rīgas Bāriņtiesai, RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļai un Valsts policijai abu vecāku atbildības izvērtēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!