Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pabeidzis iepriekš steidzamības kārtībā sākto pārbaudi saistībā ar bijušā veselības ministra Gunta Belēviča rīcību, apejot rindu un ārpus kārtas saņemot pakalpojumus Rīgas Austrumu klīniskās slimnīcas Onkoloģijas centrā, otrdien LNT raidījumā "900 sekundes" teica KNAB vadītājs Jaroslavs Streļčenoks.

Streļčenoks sacīja, ka ir "sākts kriminālprocess attiecībā uz faktiem, kas skar bijušo veselības ministru", jo pārbaudē KNAB konstatējis, ka ir noticis noziedzīgs nodarījums.

Jau vēstīts, ka KNAB iepriekš vērtēja, vai Belēviča rīcībā saistībā ar pakalpojumu saņemšanu Latvijas Onkoloģijas centrā ārpus rindas kārtības ir saskatāms noziedzīgs nodarījums, par kuru paredzēta kriminālatbildība.

KNAB pārbaudē izvērtēja divus aspektus, pirmkārt, vai valsts amatpersona tieši ievēroja noteiktus ierobežojumus un aizliegumus, otrkārt, vai Belēviča rīcībā saskatāms noziedzīgs nodarījums – dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana.

Belēvičs, kurš bija apņēmies ieguldīt pūles, lai mazinātu garās rindas uz valsts nodrošinātajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, šā gada maijā Latvijas Onkoloģijas centru iespējams, apgājis rindu, lai viņam tiktu veikta maznozīmīga ķirurģiska operācija.

Pats Belēvičs minēto apgalvojumu vispirms nodēvēja par apmelojumu, uzsverot, ka nav izmantojis LOC pakalpojumus.

Pēc tam gan viņš atzina, ka ir melojis un ministra amatu atstāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!