Foto: DELFI

Valsts policija (VP) aizturējusi un izdevusi trīs Latvijas valstspiederīgos Beļģijas un Vācijas tiesībsargājošām iestādēm saukšanai pie atbildības par šajās valstīs izdarītiem noziegumiem – cilvēku tirdzniecību un slepkavības mēģinājumu, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Sintija Virse.

VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Starptautiskās sadarbības birojs 3. un 10.maijā nodevis Beļģijas policijas konvojam starptautiskā meklēšanā izsludinātos Latvijas valstspiederīgos – 1988.gadā dzimušus vīrieti un sievieti. Beļģijas kompetentās iestādes viņus meklēja par cilvēku tirdzniecību ar nolūku vervēt un izmantot prostitūcijā nepilngadīgu personu.

Abi aizturēti Latvijā, sadarbojoties Beļģijas un Latvijas policijai. Lēmumu par personu izdošanu pieņēma Latvijas Ģenerālprokuratūra, pamatojoties uz Beļģijas kompetento iestāžu izdoto Eiropas apcietinājuma lēmumu.

Savukārt 24.aprīlī Vācijai izdots 1982.gadā dzimis Latvijas pilsonis, kuru šīs valsts kompetentās iestādes meklēja saistībā ar 2010.gada novembrī Vācijā izdarītu slepkavības mēģinājumu. Vīrietis aizturēts un apcietināts, pamatojoties uz Vācijas kompetento iestāžu izdoto Eiropas apcietinājuma lēmumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!