Ceturtdienas rītā traģisks ugunsgrēks izcēlies kādā divstāvu koka mājā Kārsavā, kur četrus gadus veca meitene izraisījusi ugunsgrēku, kā dēļ sadegusi viņas 71 gadu vecā vecmāmiņa.

Kā informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Inga Vetere, ugunsdzēsēji ziņu par šo ugunsgrēku ceturtdien saņēma pulksten 7.23. Par notikušo glābējiem ziņoja kaimiņi, taču, kad ieradās ugunsdzēsēji, māja jau bija liesmās.

Noskaidrojies, ka vecmāmiņa, kurai ir kustību traucējumi, pieskatījusi savas trīs mazmeitas - divas sešus gadus vecas dvīnes un četrus gadu vecu meiteni. Lielākās meitenes istabā skatījušās televizoru, bet mazo māsu neesot laidušas šajā istabā. Mazā meitene citā istabā darbojusies savā nodabā, kā dēļ izcēlies ugunsgrēks, stāsta Vetere.

Bērni nobijušies un izskrējuši no mājas, bet vecmāmiņa, kura varējusi pārvietoties tikai ar kruķiem, palikusi mājā. Pēc Veteres teiktā, ēka nodegusi pilnībā un tās gruvešos tika atrasta sadegusi vecmāmiņa.

Četrus gadus vecā meitene guvusi apdegumus un nogādāta slimnīcā. Pārbaužu veikšanai slimnīcā nogādātas arī abas dvīnes.

No vietējiem uzzināts, ka bērnu vecākiem atņemtas bērnu aprūpes tiesības, lai gan pēdējā laikā viņi uz šo māju ik pa laikam braukuši ciemos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!