Foto: LETA
Otrdien, 24. novembrī, Pļavniekos kāds vīrietis mēģinājis aizvilināt svešas sievietes bērnu, liecina kāda bērna mātes ieraksts sociālajā vietnē "Facebook".

Savā profilā bērna mamma Marta otrdien ap pulksten 20:45 rakstījusi: "Tikko mans bērns atnāca mājās no treniņa pārbijies. Ilūkstes un Deglava ielu krustojumā viņu aiz rokas saķēra korpulents vīrietis baltā jakā, īsiem tumšiem matiem, kliboja, un piedāvāja nopirkt visu ko viņš grib un sauca sev līdzi."
Viņa aicinājusi arī citus vecākus uzmanīt savas atvases un apmācīt bērnus pievērst sev uzmanību šādās situācijās. "Stāstiet par šādām situācijām, un kā rīkoties, ja kas tāds notiek ar viņiem," rakstījusi bērnu mamma.

Valsts policijas preses pārstāvis Dairis Anučins portālam "Delfi" pastāstīja, ka policijā gan patlaban neesot reģistrēta informācija par šādu gadījumu.

Anučins apstiprināja, ka šajā "Facebook" ierakstā minētā informācija tikšot pārbaudīta.

Portāls "Delfi" jūlija vidū ziņoja par Tukumā aizturētu kādu 1952. gadā dzimušu vīrieti, kurš rotaļlaukumā aicinājis bērnus doties sev līdz, piedāvājot naudu.

Toreiz vīrieti aizturējuši bija iedzīvotāji, kuri viņu nodeva policijas darbiniekiem. 1952. gadā dzimušais vīrietis jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā par līdzīgām darbībām.

Saistībā ar notikušo policija sāka kriminālprocesu un nozīmēja tiesu psihiatrisko ekspertīzi, jo bijušas pazīmes, ka vīrietis nav garīgi vesels.

Savukārt pērn novembrī Ādažu pašvaldības policija lūdza iedzīvotājus būt modriem saistībā ar saņemto informāciju par kādu aizdomīga izskata vīrieti, kurš bērniem piedāvājis konfektes. Tāpat kārtības sargi bija saņēmuši informāciju, ka divi vīrieši bērniem piedāvā iekāpt pelēkas krāsas mazā kravas furgona tipa automašīnā, lai apskatītos kucēnus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!