Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore pārsūdzējusi spriedumu krimināllietā, kurā par divu savu bērnu slepkavību Baložos apsūdzētajai mātei piespriests 20 gadu cietumsods, portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina.

Jau ziņots, ka Rīgas rajona tiesa 12. janvārī krimināllietā par savu bērnu slepkavību Baložos apsūdzētajai mātei piemēroja 20 gadu brīvības atņemšanas sodu ar policijas kontroli uz trim gadiem.

Prokurores ieskatā Rīgas rajona tiesas spriedums ir nepamatots daļā par soda noteikšanu apsūdzētajai personai. Sods ir pārāk mīksts un nesamērīgs attiecībā pret izdarītā noziedzīgā nodarījuma smagumu, tā izdarīšanas veidu un apsūdzētās attieksmi pret izdarīto.

Apelācijas protests par tiesas spriedumu iesniegts 15. martā.
Prokurore iepriekš tiesu krimināllietā apsūdzētajai noslepkavoto bērnu mātei bija lūgusi piespriest mūža ieslodzījumu, ar probācijas uzraudzību uz trim gadiem, bez mantas konfiskācijas.

Jau ziņots, ka 2014. gada 10. oktobrī Baložos kādā dzīvoklī tika atrasti miruši divi mazi puisēni – pusotru un trīs gadus veci.

Iepriekš apsūdzētā tiesai otrdien stāstīja, ka 2014. gada 10. oktobrī tika nogalināti abi viņas bērni. "Es to neizdarīju un nezinu, kas to izdarīja," sacīja Ginta Voiciša, uzsverot, ka apsūdzību viņa neatzīst.

Sieviete papildināja, ka viņai visvairāk sāp, ka nav bijusi iespēja būt bērnu kapos. Tāpat viņa uzsvēra to, ka nesaprot, ko krimināllietā dara izmeklētāji un kāpēc tieši viņa atrodas apcietinājumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!