Foto: LETA
Prokuratūra iesniegusi kasācijas protestu par Rīgas apgabaltiesas spriedumu, ar kuru krimināllietā par savu bērnu slepkavību Baložos apsūdzētajai mātei piemērota brīvības atņemšana uz 20 gadiem ar policijas kontroli uz trim gadiem, informēja prokuratūrā.

"Nosakot apsūdzētai sodu būtu ņemams vērā tas, cik ilgā laika periodā - 13 dienās -, augstprātīgi, mērķtiecīgi un rūpīgi apsūdzētā ir plānojusi šo slepkavību izdarīšanu, centusies nodrošināt sev alibi, lai viņas nozieguma izdarīšanai nav neviena, pat nejauša aculiecinieka, centusies, lai tieši bērnu tēvs tiktu apsūdzēts bērnu noslepkavošanā, simulējusi psihisku saslimšanu stacionārā un melojusi visas izmeklēšanas laikā. Diemžēl tieši daļā par soda noteikšanu apsūdzētai apelācijas instances tiesas spriedumā neviens no šiem apstākļiem nav vērtēts, kas arī noveda pie nepamatota soda noteikšanas," norāda prokuratūrā.

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa jūnija beigās krimināllietā apsūdzētajai Gintai Voicišai piesprieda brīvības atņemšanu uz 20 gadiem ar policijas kontroli uz trim gadiem, tādējādi atstājot negrozītu iepriekšējās instances spriedumu, taču prokurore atkārtoti prasīja sievieti sodīt ar mūža ieslodzījumu.

Pilns spriedums tika pasludināts 5.jūlijā.

Jau ziņots, ka Rīgas rajona tiesa 2016.gada 12.janvārī mātei piesprieda 20 gadu brīvības atņemšanu ar policijas kontroli uz trim gadiem. Prokurore šo spriedumu pārsūdzēja.

Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina iepriekš informēja, ka apsūdzības uzturētājas ieskatā tiesas spriedums ir nepamatots daļā par soda noteikšanu apsūdzētajai personai, jo sods ir pārāk mīksts un nesamērīgs attiecībā pret izdarītā noziedzīgā nodarījuma smagumu, tā izdarīšanas veidu un apsūdzētās attieksmi pret izdarīto.

Prokurore tiesai krimināllietā par savu bērnu slepkavību Baložos apsūdzētajai mātei lūgusi piespriest mūža ieslodzījumu ar probācijas uzraudzību uz trim gadiem bez mantas konfiskācijas.

No apsūdzības izriet, ka bērni mātei Voicišai traucējuši sakārtot personīgo dzīvi. Slepkavība paveikta, bērnus nosmacējot. Voiciša sevi par vainīgu neatzīst. Atstājusi bērnus istabā vienus, viņa tos atradusi jau bez dzīvības pazīmēm, iepriekš skaidrojusi apsūdzētā.

Tiesu psihiatriskajā ekspertīzē sieviete ir atzīta par pieskaitāmu.

2014.gada 10.oktobrī Baložos kādā dzīvoklī tika atrasti miruši divi mazi puisēni - pusotru un trīs gadus veci. Aizdomās par bērnu slepkavību tika apcietināta viņu māte

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!