Foto: LETA
Tā sauktajā Bērnu slimnīcas kukuļošanas lietā, kurai jau ir vairāk nekā divus gadus ilga izmeklēšanas vēsture, neviens no apsūdzētajiem vainu neatzīst, ceturtdien vēsta laikraksts "Diena", atsaucoties uz Ģenerālprokuratūru; astoņiem apsūdzētajiem Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesas priekšā būs jāstājas 7.martā.

"Nevienai no apsūdzētajām personām nav piemērots apcietinājums kā drošības līdzeklis. Ir citi – aizliegums izbraukt no valsts, aizliegums tikties ar noteiktām personām," laikrakstu informē Ģenerālprokuratūras pārstāve Laura Pakalne. Sākotnēji gan vairākas personas lietā bija apcietinātas.

Tiesu kalendārā minēts, ka apsūdzētie ir Bērnu slimnīcas nu jau bijušais valdes loceklis un iepirkumu komisijas vadītājs Arnis Kramzaks, bijušais slimnīcas saimniecības direktors Aivars Lisenko, Raitis Muižnieks, kurš bija būvuzraugu Projektu vadības un attīstības biroja (PVAB) valdes loceklis, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta VUGD inspektors Juris Šmits, būvfirmas "Pamats" pārstāvji Aleksandrs Kreicers, Mihails Kreicers un Sergejs Kravcovs, kā arī Georgijs Pimenovs.

Kā pērnā gada vidū skaidroja prokuratūra, izmeklēšanā atklātā iespējamā shēma varētu būt šāda: slimnīcas amatpersonas, līdzdarbojoties būvuzraugiem, kopā ar būvniekiem "uzpūtušas" tāmes būvprojektiem 2009. gadā, no tā gūstot labumu, nevis lētāko piedāvājumu, atgādina laikraksts.

Pērn 30.jūnijā prokurors Māris Leja, izvērtējot lietā savāktos pierādījumus, atzina tos par pietiekamiem, lai uzturētu valsts apsūdzību, un pieņēma lēmumu krimināllietu nodot tiesai.

Atsevišķām personām izvirzītas vairākas apsūdzības. Lietā pie kriminālatbildības par krāpšanu no Bērnu slimnīcas un nodibinājuma Bērnu slimnīcas fonds organizētā grupā sauktas piecas personas. Krimināllietā trīs personas sauktas pie kriminālatbildības par kukuļņemšanas un kukuļdošanas mēģinājumu Bērnu slimnīcas amatpersonām par publisko iepirkumu pretendentam labvēlīgu lēmumu pieņemšanu būvdarbu publisko iepirkumu procedūrās, bet četras personas par kukuļņemšanu un kukuļdošanu VUGD inspektoram par labvēlīga atzinuma izdošanu par būvobjekta atbilstību ugunsdrošības prasībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!