Kurzemes apgabaltiesa par vardarbīgu seksuālo tieksmju apmierināšanu pretdabiskā veidā Liepājas bērnunama 17 gadu vecajam audzēknim Dairim O. piektdien piesprieda divu gadu cietumsodu.
Līdz pilngadībai - šā gada novembrim - tiesājamajam sods jāizcieš pārraudzības iestādē nepilngadīgajiem, pēc tam cietumā.

Spriedumu var pārsūdzēt desmit dienu laikā.

Liepājas bērnunama pārstāve pastāstīja, ka jaunietis pats savulaik daudz fiziski cietis gan ģimenē, gan iepriekšējās mācību iestādēs - speciālajās skolās. Tāpēc viņa uzvedībā bijusi vērojama varas izrādīšana pār vājākiem audzēkņiem. Savas seksuālās tieksmes viņš 2001.gada vasarā un rudenī vardarbīgi piespiedis apmierināt divām tolaik 14 un 15 gadus vecām jaunietēm, kurām ir garīgas attīstības traucējumi.

Liepājas bērnunama direktore Anita Vižla BNS iepriekš pastāstīja, ka jaunietis licis pusaudzēm nodarboties ar orālo seksu.

Pēc notikušā viena no meitenēm bijusi nervoza un noslēgta, tāpēc ar viņu strādājis psihologs. Tādējādi atklājies jaunieša nodarījums, par ko bērnunama pedagogi informējuši policiju.

2002.gada pavasarī jaunietis apcietināts, taču vasarā viņam mainīts drošības līdzeklis un viņš nonācis atpakaļ bērnunamā, kur viņš mēģinājis atkal seksuāli pakļaut bērnunama audzēknes. Tāpēc pērnā gada rudenī viņš apcietināts atkārtoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!