Foto: Shutterstock

Valsts policija (VP) uzsākusi kriminālprocesu par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu, kuru rezultātā iestājusies nāve. Veicot izmeklēšanu, policisti aizturēja iespējami vainīgo, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Zane Vaskāne.

Likumsargi 10. janvārī saņēma informāciju no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem, ka Beverīnas novadā kādā īpašumā vīrietis kritis, kā rezultātā guvis traumas un nogādāts medicīnas iestādē. Ierodoties notikuma vietā, policisti konstatēja, ka gūtās traumas un miesas bojājumi, iespējams, gūti noziedzīga nodarījuma rezultātā, tāpēc nekavējoties tika uzsākta izmeklēšana un ierosināts kriminālprocess.

Veicot izmeklēšanu, policisti aizturēja iespējami vainīgo – 1996. gadā dzimušu vīrieti. Šobrīd policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka alkohola koplietošanas laikā izcēlies konflikts, kura rezultātā aizturētais vīrietis nodarījis smagus miesas bojājumus 1984. gadā dzimušajam paziņam, kurš tika nogādāts medicīnas iestādē, taču, nenākot pie samaņas, miris. Policija piebilst, ka iesaistītās personas bija savstarpēji pazīstamas.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 125. panta trešās daļas, proti, par smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Tiesa aizturētajam vīrietim piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu. Šobrīd izmeklēšana kriminālprocesā turpinās un tiek skaidroti precīzi nozieguma apstākļi, tostarp motīvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!