Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Ceturtdien, 31. maija vakarā Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Zemgales pārvaldes darbinieki saņēma informāciju par pusaudžiem, kuri apzīmē vairākus objektus Bieriņos, portālu "Delfi" informēja RPP.

Uz notikuma vietu nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības policijas autopatruļa.

Kārtības sargi, ierodoties notikuma vietā, sastapa izsaucēju un divus pusaudžus. Ziņotājs skaidroja, ka, braucot cauri privātmāju rajonam, ievērojis pusaudžus, kuri apzīmē elektrosadales skapi. Vīrietis pusaudžus apturējis un licis elektrosadales skapi notīrīt. Mirkli vēlāk vīrietis no blakus esošajiem iedzīvotājiem noskaidrojis, ka netālu atrodas arī citi objekti, kas ir apķēpāti. Līdz ar to tika pieņemts lēmums izsaukt policiju.

Pārrunu laikā pie policistiem piesteidzās citi Bieriņu iedzīvotāji, kuri pusaudžus bija ievērojuši klaiņojam pa apkaimi, tostarp apzīmējam stāvēšanai novietotu laivu, automašīnu un asfaltu. Notikuma vietās bijis arī trešais jaunietis, kura identitāte tika noskaidrota, norāda likumsargi.

Pieņemot liecības, pie likumsargiem piesteidzās arī apķēpātās automašīnas lietotājs. Kungs izteica vēlmi par notikušo rakstīt iesniegumu Valsts policijai. Autovadītājam no vējstikla izdevās notīrīt daļu ķēpājuma, taču motora pārsegu viņš nespēja atgriezt sākotnējā stāvoklī.

Sarunas laikā viens no jauniešiem atzinās, ka apķēpājis elektrosadales skapi un laivu, taču pēc tam mēģinājis ķēpājumus notīrīt. Savukārt jaunietis, kas bija pametis notikuma vietu apķēpājis automašīnu. Trešais pusaudzis bija tikai noraudzījies draugu izdarībās.

Par notikušo informēti abu 13 gadus veco pusaudžu vecāki. Mirkli vēlāk informēti Valsts policijas darbinieki, kuri ieradās adresē un pārņēma darbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!