Foto: DELFI
Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesā otrdien apsūdzētajiem tā dēvētajā bijušā Jūrmalas mēra Raimonda Munkevica krimināllietā dos vārdu liecību sniegšanai, uzzināja tiesā.

Rīgas apgabaltiesa pērn 26. septembrī pilnībā atcēla pirmās instances tiesas spriedumu un nolēma krimināllietu nosūtīt jaunai izskatīšanai Jūrmalas pilsētas tiesai.

2014. gada 21. oktobrī Jūrmalas pilsētas tiesas tiesnese Svetlana Beļajeva pieņēma lēmumu, ar kuru sevi atstatīja no lietas izskatīšanas. Dienu vēlāk, 22. oktobrī, tiesnese Beļajeva pieņēma lēmumu par piekritības noteikšanu citai tiesai. Šādu lēmumu tiesnese pieņēma, ņemot vērā, ka Jūrmalas pilsētas tiesa nevar nodrošināt tiesas sastāvu.

Munkevica lietu skatīja trīs Jūrmalas pilsētas tiesas tiesneses. Solvita Glaudāne tika atcelta no amata, bet Ilze Freimane saņēma rājienu. Latvijas Televīzijas (LTV) "Panorāma" iepriekš ziņoja, ka pret tiesnesi Gundegu Lapiņu sākta disciplinārlieta.

Rīgas apgabaltiesa pieņēma lēmumu par piekritības noteikšanu Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesai.

Pirmās instances tiesa pērnā gada 23.janvārī Munkevicam piespriedusi brīvības atņemšanu uz četriem gadiem. Savukārt kādreizējam Jūrmalas ātrās palīdzības valdes loceklim Normundam Pīrantam brīvības atņemšanu uz trim gadiem.

Gan Munkevicam, gan Pīrantam tiesa noteikusi arī mantas konfiskāciju, kā arī aizliegumu trīs gadus ieņemt vēlētus valsts vai pašvaldību amatus.

Saskaņā ar apsūdzību, kura balstās uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja veikto izmeklēšanu, Munkevics un Pīrants mēģināja nodrošināt labvēlīgu rezultātu Jūrmalas domes 2010.gada 20.maija sēdē paredzētajā balsojumā par pašvaldības vadītāja atbrīvošanu no amata, piedāvājot 5000 latu un amatu Jūrmalas pilsētas domes deputātei Ivetai Blauai par noteiktu rīcību kukuļdevēju interesēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!