Foto: LETA

Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurore 30.jūnijā tiesai nosūtījusi krimināllietu, kurā par kukuļņemšanu apsūdzēta kāda bijusī Rīgas pašvaldības policijas amatpersona, portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka.

Kopumā krimināllietā apsūdzētas piecas personas.

Lēmums par krimināllietas nodošanu tiesai liecina, ka laikā no 2012. gada oktobra līdz 2014. gada aprīlim, viena no apsūdzētajām personām – kāda privātpersona - ar otras apsūdzētās personas starpniecību nodevusi Rīgas pašvaldības policijas amatpersonai naudu. Tas darīts ar mērķi, lai pašvaldības nelikumīgi sniegtu privātpersonai informāciju par Rīgas pašvaldības policijas, Valsts policijas vai citu iestāžu ieplānotajiem reidiem un pārbaudēm kādā intīmklubā.

Bijušajai Rīgas pašvaldības policijas amatpersonai inkriminētas divas kukuļa pieņemšanas epizodes 500 latu jeb 711 eiro un 400 eiro apmērā.

Viena apsūdzētā persona pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 320. panta 1. daļas – par kukuļņemšanu -, bet otra apsūdzētā persona pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 322. panta 2. daļas – par starpniecību kukuļošanā - un 165.panta 3. daļas – par sutenerismu.

Trešā apsūdzētā persona pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 323. panta 1. daļas – par kukuļdošanu, kā arī par sutenerismu. Tāpat par sutenerismu apsūdzēti vēl divi cilvēki.

Par kukuļņemšanu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz diviem gadiem. Savukārt par starpniecību kukuļošanā paredzētais sods ir brīvības atņemšana līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Par sutenerismu Krimināllikums paredz sodu - brīvības atņemšanu no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Par kukuļdošanu soda ar līdz piecu gadu ilgu cietumsodu, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Lietu plānots skatīt Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!