Bijušais policists Viktors Pancers un advokāts Viktors Ustinovs Augstāko tiesu (AT) apelācijas sūdzībās lūguši izbeigt pret viņiem ierosinātās lietas un atcelt Rīgas apgabaltiesas spriedumu.
Izbeigt lietu lūdzis arī trešais apsūdzību iesniegušais apsūdzētais Pāvels Sukoņņikovs.

Savukārt Ustinovs AT lūdz arī atcelt Olgas un Mihaila Tarakanovu civilprasību. Tarakanovu civilprasības bija par 2655 latiem un 73 350 latiem.

Tiesa otrdien arī izlēma daļēji apmierināt pieteiktos lūgumus. Piemēram, no Pancera aicinātiem vairāk nekā 30 lieciniekiem tiesa atstāja atklātu jautājumu par liecinieku uzaicināšanu vairs par 14 lieciniekiem.

Tiesa arī atstāja atklātu jautājumu par audio video ekspertīžu veikšanu un izziņas pieprasīšanu no Satversmes aizsardzības biroja vai tiesas, kad un kādā periodā sankcionēta Pancera telefonsarunu noklausīšanās.

Tiesa otrdien sāka arī iepazīties ar lietas meteriāliem. Kopumā krimināllietā ir 24 sējumi.

Tiesa lietu turpinās skatīt 24.maijā, plkst.10.

Jau ziņots, ka krāpšanā apsūdzētajam Ustinovam Rīgas apgabaltiesa piesprieda naudas sodu 100 minimālo mēnešalgu apjomā, bet kukuļdošanā un citos noziegumos apsūdzētajam Panceram - sešu gadu un viena mēneša brīvības atņemšanu un mantas konfiskāciju kā papildsodu.

Pārējiem lietā apsūdzētajiem tiesa piesprieda nosacītu brīvības atņemšanu.

Lietā apsūdzētajiem Andrim Balodzedam un Pāvelam Sukoņņikovam tiesa noteica nosacītu trīs gadu brīvības atņemšanu, savukārt Dmitrijam Juraļēvičam, Harijam Dvinskim, Oļegam Nitišam, Vladimiram Savustinam un Dmitrijam Drozdovam - nosacītu divu gadu brīvības atņemšanu.

Jau ziņots, ka tiesa apmierināja krimināllietā par cietušajiem atzīto Olgas un Mihaila Tarakanovu civilprasību. Tarakanovu civilprasības bija par 2655 latiem un 73 350 latiem. Cietušo Jāņa Mellēna un Marka Lengefera civilprasības tiesa atstāja bez izskatīšanas.

Krimināllieta, kurā apsūdzēts Ustinovs un Pancers, ierosināta saistībā ar Mangaļsalas gaļas kontrabandas lietu - tās ietvaros vairāki desmiti tūkstošu latu prasīti no lietā apsūdzētās Olitas Tarakanovas, un apgalvots, ka iespējams ietekmēt lietas izmeklēšanu.

Pancers un Ustinovs savu vainu inkriminētajos noziegumos neatzina. Abu liecības tiesa uzklausīja slēgtā sēdē, jo lietā par cietušo atzītajai Tarakanovai piemērota speciālā procesuālā aizsardzība.

Ustinovam galīgā apsūdzība uzrādīta par krāpšanu lielā apjomā un kūdīšanu izdarīt kukuļdošanu.

Pancers apsūdzēts par atkārtotu kukuļdošanu, par valsts amatpersonu organizēšanu ļaunprātīgi izmantot dienesta stāvokli, par šaujamieroča iegādāšanos un realizāciju bez attiecīgas atļaujas, par psihotropās vielas neatļautu iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu realizācijas nolūkā un neatļautu realizāciju personu grupā pēc iepriekšējās vienošanās.

Viņš apsūdzēts arī par to, ka organizējis apzināti nepatiesu ziņojumu sniegšanu par nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt krimināllietas ierosināšanu pret personu, ierosinājis lieciniekiem pirmstiesas izmeklēšanā sniegt apzināti nepatiesu liecību, par krāpšanu lielā apjomā, grupā, kā arī par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu lielā apjomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!