Vidzemes priekšpilsētas tiesa šodien bijušajai Saeimas sekretārei Montai Visockai, kas apsūdzēta par slepkavības mēģinājumu 2004.gada vasarā, piespriedusi trīs gadu brīvības atņemšanu nosacīti ar trīs gadu pārbaudes laiku, informēja tiesā.
Tiesu debatēs prokurors pieprasīja piecu gadu brīvības atņemšanu nosacīti ar trīs gadu pārbaudes laiku. Pilns sprieduma teksts būs pieejams 26.februārī.

Jau ziņots, ka krimināllietā uzklausīti seši liecinieki. Tiesa nolasījusi cietušās Elīnas Priedītes liecības un uzklausījusi Visockas bijušā drauga Mārtiņa Aleksa liecības. Cietusī iesniegusi tiesā kompensācijas lūgumu par 7000 latu. Apsūdzētā ir atbalstījusi šo prasību un jau izmaksājusi Priedītei vairāk nekā 3000 latu.

Tiesā iztirzāts arī jautājums par bērna uzturēšanu - Alekss meitas uzturēšanai līdzekļus devis tikai pēdējos mēnešus.

Jau ziņots, ka uzbrukuma dienā 2004.gadā Alekss un Priedīte viesojušies pie abu kopējā drauga, kad ieradusies Visocka un greizsirdības uzplūdā uzbrukusi cietušajai ar sviesta nazi. Nazis iedūries sirds apvidū.

Cietusī tika nogādāta slimnīcā, kur viņai veikta operācija. Nazis bija iedūries tikai dažus centimetrus līdzās sirdij, radot nopietnu bojājumu plaušā.

Alekss tiesā liecinājis, ka neilgi pirms notikušā viņš izšķīries ar Visocku. Šķiršanās esot notikusi viņa dzīvesveida dēļ - vīrietis strādājis par dīdžeju un aizvien mazāk laika veltījis meitai un Visockai.

Pēc uzbrukuma Visocku atbrīvoja no pienākumu pildīšanas Saeimā. Pašlaik viņa audzina meitu un strādā rotaļlietu veikalā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!