Rīgas Centra rajona tiesas tiesnese Vija Siliniece otrdien piesprieda bijušajam likvidējamās Centrālās dzīvojamo māju privatizācijas komisijas (CDzMPK) vadītājam Ziedonim Ziediņam trīs gadu cietumsodu par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, portālu "Delfi" informēja tiesas priekšsēdētājas palīdze Anita Polce.
Ziediņam arī būs jāatmaksā Finanšu ministrijai izšķērdētos 14 638 latus, un piecus gadus viņš nevarēs ieņemt vadošus amatus.

Pēc sprieduma stāšanās spēkā Ziediņu apcietinās.

Spriedums apelācijas kārtībā pārsūdzams desmit dienu laikā.

Polce informēja, ka prokurors Viktors Ratniks lūdza tiesu Ziediņam piespriest piecu gadu cietumsodu.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Ziediņš sevu vainu inkriminētajā noziegumā nav atzinis.

Saskaņā ar apsūdzību Ziediņš, būdams valsts amatpersona, kurai piešķirtas tiesības rīkoties ar iestādes finanšu līdzekļiem, no 1999.gada augusta līdz 2002.gada jūlijam rīkojies pretēji CDzMPK interesēm un ļaunprātīgi izmantojis dienesta stāvokli.

Ziediņš samazinājis iestādes darbībai piešķirto finansējumu, izšķērdējis finanšu līdzekļus un radījis būtisku kaitējumu valstij 14 638 latu apjomā. Ziediņš nepamatoti uzdeva grāmatvedībai samaksāt reģionālās televīzijas iesniegtos maksājuma uzdevumus par raidījumiem, kas pēc satura nav saistīti ar dzīvojamo māju privatizāciju, kā arī CDzMPK sadarbības uzņēmuma iesniegtos rēķinus par publikācijām un informatīvajiem raidījumiem, kuri atbilstoši līgumam netika izveidoti un pārraidīti.

Valsts līdzekļi izlietoti par Rīgas Latviešu biedrības Atbalsta fonda raidījumu "Baltā vārna", par raidījumiem "Studijā Saeimas deputāts Juris Dobelis", par raidījumu "Baltā maģija", par tehnikas īri raidījumam "Draudzīgā aicinājuma balva" un par videomateriālu "Ceļojums pa Islandi".

Krimināllieta ierosināta par faktiem, kurus atklāja Valsts kontrole, kad veica pārbaudi par CDzMPK finanšu izlietojumu masu saziņas līdzekļu pakalpojumu samaksai un citiem reprezentācijas izdevumiem. Pārbaudi lūdza veikt Ģenerālprokuratūra, kuras rīcībā bija nonākusi informācija par iespējamiem pārkāpumiem.

Ziediņš CDzMPK vadīja no 1996. līdz 2003.gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!