Foto: Shutterstock

Rīgas rajona tiesa piektdien piespriedusi trīs gadus un vienu mēnesi ilgu cietumsodu bijušajam Neatliekamās medicīniskās palīdzība dienesta (NMPD) darbiniekam, kurš 2021. gada maijā tika aizturēts par kādas Olaines aptiekas aplaupīšanu, portāls "Delfi" noskaidroja Tiesu administrācijā.

Tāpat notiesātajam vīrietim noteikta gadu ilga probācijas uzraudzība.

Rīgas rajona tiesas spriedumu gan vēl var pārsūdzēt apelācijas instances tiesā.

"Delfi" jau vēstīja, ka 2021. gada maijā policija saņēma izsaukumu uz kādu aptieku Olainē, kur tobrīd nenoskaidrots vīrietis maskā, piedraudot farmaceitei ar ierocim līdzīgu priekšmetu, nolaupīja piecus iepakojumus ar stingrās uzskaites medikamentiem.

Persona bija ģērbusies melnā apģērbā. Vīrietim uz sejas bija medicīniskā maska, un viņš notikuma vietā ieradās ar velosipēdu.

NMPD direktore Liene Cipule, ieraugot vīrieša attēlu Valsts policijas "Facebook" kontā, atpazinusi NMPD darbinieku un par to informējusi Valsts policiju.

Viņa norādīja, ka gadījumā, ja aizturētā persona ir NMPD darbinieks, tad laupīšana aptiekā viņš ir veicis ārpus darba laika.

Cipule teica, ka darbinieks dienestā par ārsta palīgu strādājis nesen. Viņš neesot sertificēts. "Ja apstiprināsies fakts, ka viņš ir mūsu darbinieks, tad nekavējoties tiks atbrīvots no darba," skaidroja NMPD direktore.

Viņa uzsvēra, ka medikamentu laupīšana aptiekā apliecina to, cik ļoti stingra ir medikamentu uzskaite NMPD un darbiniekiem tie nav pieejami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!