Prokuratūra trešdien Rīgas apgabaltiesā bijušajam AAS "Sampo dzīvība" valdes priekšsēdētājam Arnim Pakalniņam par krāpšanas mēģinājumu un dokumentu viltošanu pieprasīja noteikt piecu gadu cietumsodu nosacīti.
Tiesājamais trešdien tiesas sēdē savu vainu pilnībā atzina un izdarīto nožēloja, kaut iepriekš pirmstiesas izmeklēšanā to bija pilnībā noliedzis.

Prokurore, kura šodien pirmo reizi uzturēja valsts apsūdzību šajā krimināllietā, lūdza piemērot nosacītu sodu, jo Pakalniņš izdarīto esot atzinis un nožēlo. Viņš esot ieguvis augstāko izglītību, divus gadus strādā vadošā amatā un sācis atmaksāt radītos zaudējumus.

Prokurore, nosakot sodu, arī lūdza noteikt pārbaudes laiku uz trim gadiem, kā arī šajā laikā uzlika par pienākumu Pakalniņam atmaksāt gandrīz 10 000 latu lielo civilprasību.

Kā ziņots Pakalniņš "Sampo dzīvību" vadīja līdz 2001.gada maijam.

Pakalniņš pēc vienošanās ar firmas īpašniekiem, aizejot no darba, varējis rēķināties ar kompensācijas izmaksu vidējās darba algas apjomā sešu mēnešu laikā. Viņš tiek turēts aizdomās, ka viltojis dokumentus un pagarinājis kompensācijas izmaksas termiņu līdz 60 mēnešiem. Konstatējot šo faktu, apdrošināšanas sabiedrības vadība vērsusies policijā.

Rīgas Kriminālpolicijas darbinieki Pakalniņu aizturēja 2001.gada oktobrī par mēģinājumu izkrāpt 175 017 latus.

Viņam apsūdzība uzrādīta pēc Krimināllikuma (KL) 177.panta 3.daļas un 15.panta 4.daļas par mēģinājumu izdarīt krāpšanu lielā apjomā, kā arī pēc KL 275.panta 2.daļas par dokumentu viltošanu un viltotu dokumentu izmantošanu mantkārīgā nolūkā.

Tiesa sāka izskatīt lietu pagājušā gada jūnijā, taču uz sēdēm neieradās vairāki liecinieki, tādēļ nolemts izsludināt pārtraukumu, lai atrastu šos lieciniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!