Foto: F64

Iekšējās drošības birojs (IDB) šī gada maija beigās Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrai nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret bijušo augsta ranga Valsts policijas amatpersonu Juri Šulti par personas nonāvēšanu medību laikā, noskaidroja portāls "Delfi".

Pirmstiesas izmeklēšanas gaitā IDB guva pierādījumus tam, ka Valsts policijas amatpersona 2022. gada rudenī notikušu medību laikā no sev piederošā medību ieroča izdarīja šāvienu un trāpīja personai, kura no gūtajiem ievainojumiem gāja bojā.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā bijušajai Valsts policijas amatpersonai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Iekšējās drošības birojs vērš uzmanību, ka, nosūtot krimināllietas materiālus Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrai, ir noslēdzis pirmstiesas izmeklēšanu un prokuratūra kā procesa virzītāja lemj par krimināllietas turpmāko virzību.

Jau vēstīts, ka Ropažu novads domes priekšsēdētājas pirmais vietnieks, kura kompetencē ir arī medību jautājumi, Ainārs Vaičulens (LA) pērn informēja, traģiskais negadījums noticis 26. novembrī laikā no pulksten 23 līdz 23.30 individuālās medībās, kad trīs mednieki katrs savā tornī, kas atradušies 200 – 400 metru attālumā, gaidījuši dzīvnieku.

Vaičulenam sākotnējā informācija bijusi par to, ka kādam no medniekiem tornī kļuvis slikti un viņš miris, taču vēlāk noskaidrojies, ka medniekam tomēr bijusi šauta brūce.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka medībās dzīvību zaudējis uzņēmējs Jānis Garkalns.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka Garkalns ir īpašnieks Stopiņu novada Ulbrokā reģistrētajam apsardzes uzņēmumam "Alabais".

Tāpat viņš un kādreizējā Rīgas reģiona kriminālpolicijas priekšnieka Andreja Sozinova dēls Ričards Sozinovs ir īpašnieki drošības sistēmu uzņēmumam "Shield Security Group".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!