Prokuratūra maija vidū izbeigusi lietu daļā par bijušā Saeimas deputāta Oskara Grīga mēģinājumu dot kukuli Tukuma rajona ceļu policijas priekšniekam. Bijušajam Saeimas deputātam pagaidām celta apsūdzība vienīgi par nelegālu ieroču un munīcijas glabāšanu, ziņo "Latvijas avīze".
Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurore Viorika Jirgena laikrakstam pastāstijusi, ka par mēģinājumu dot kukuli Tukuma rajona ceļu policijas priekšniekam lieta izbeigta, jo neesot rasti pārliecinoši pierādījumi.

Šobrīd prokurore lemj par to, vai būs apsūdzība par dīzeļdegvielas zādzību un maģistrālā naftas vada tīšu bojāšanu.

Grīgu aizturēja pagājušā gada aprīlī aizdomās par nelegālu pieslēgumu dīzeļdegvielas vadam Polocka–Ventspils, nelikumīgu ieroču glabāšanu un mēģinājumu piekukuļot Tukuma rajona ceļu policijas priekšnieku Vilni Vecriņķi, kuram esot solījis maksāt 4000 latu mēnesī par to, lai Tukuma rajonā noteiktā ceļa posmā neatrastos ceļu policijas patruļas, kad tiks transportēta nelegālā dīzeļdegviela. Pats Grīgs apgalvojis, ka tā pārbaudījis Vecriņķa godīgumu.

Grīga zemnieku saimniecībā Tukuma rajona Tumes pagastā policija uzgāja vismaz 13 tonnas no SIA "LatRosTrans" cauruļvada nozagtas degvielas. Grīgs apgalvoja, ka neko nezinot par to, ka viņa zemnieku saimniecības teritorijā kāds būtu pieslēdzies naftas vadam.

Kratīšanas laikā O. Grīga zemnieku saimniecībā policija atrada lielu daudzumu munīcijas – aptuveni 2000 patronu un nereģistrētu bisi.

Lai arī zemessargam Grīgam bija atļauja glabāt reģistrētu pistoli, tomēr tā bija aprīkota ar klusinātāju. Pats viņš iepriekš bija izteicies, ka šie ieroči un munīcija, kas bija paredzēti zemessardzes vajadzībām, tika uzticēti viņam vēl atmodas laika sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!