Foto: Valsts policija
Pagājušajā nedēļā Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu par kukuļa pieprasīšanu un pieprasītā kukuļa pieņemšanu, ko izdarījusi valsts amatpersona, portāls “Delfi” uzzināja prokuratūrā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai tiek apsūdzēta bijusī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Teikas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas vecākā inspektore.

Viņa tiek apsūdzēta par to, ka, būdama procesa virzītāja, vairāku tikšanos laikā pirmstiesas procesā noskaidrotai personai, kura citā uz to brīdi viņas lietvedībā esošā kriminālprocesā atzīta par aizdomās turēto, pieprasīja kukuli 1000 eiro.

Tas tika pieprasīts, lai procesa virzītāja pieņemtu personai labvēlīgu, bet nelikumīgu lēmumu par kriminālprocesa turpmāko virzību.

Pēc tam valsts amatpersona, rīkojoties apzināti un mērķtiecīgi, pieņēma iepriekš pieprasīto kukuli – naudu 1000 eiro.

Persona apsūdzēta pēc Krimināllikuma 320. panta trešajā daļā paredzētā sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu.

Likums par kukuļa ieprasīšanu un pieņemšanu lielā apmērā vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, vai ja kukulis pieņemts pēc tā pieprasīšanas, kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz 10 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Lietu izmeklēja Iekšējās drošības birojs.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!