Foto: LETA

Prokuratūrai nosūtīta krimināllieta, kurā Valsts policijas (VP) likumsargs divu gadu periodā ļaunprātīgi izmantojis savu dienesta stāvokli, nepiemērojot sodu un samaksu vairākiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpējiem, portālu "Delfi" informēja prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka.

Bijušā policista pretlikumīgo darbību rezultātā pieci ceļu satiksmes noteikumu pārkāpēji izvairījās no bezalternatīva administratīvā soda – naudas soda piemērošanas un samaksas.

Tādējādi katras šīs personas mantiskais stāvoklis uzlabojās uz nesamaksāta naudas soda apmēra. Šo personu nesamaksāto administratīvo sodu kopējā summa sastādīja ne mazāk kā 330 eiro.

Persona apsūdzēta pēc Krimināllikuma 318. panta otrās daļas, proti, par to, ka viņš, būdams valsts amatpersona, mantkārīgā nolūkā, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, izdarīja tīšas darbības, kuras radījušas būtisku kaitējumu valsts varai, pārvaldības kārtībai un ar likumu aizsargātām personu interesēm.

Tāpat viņa darbību rezultātā tika degradēta administratīvo pārkāpumu uzskaites punktu sistēma.

VP Rīgas reģiona pārvaldes likumsargs veicis šīs noziedzīgās darbības laika periodā no 2015. gada decembra līdz 2017. gada februārim.

Turklāt šis policists arī ir apsūdzēts pēc Krimināllikuma 327. panta otrās daļas, 20. panta trešās daļas un ceturtās daļas par to, ka viņš, rīkojoties mantkārīgā nolūkā, uzkūdīja un atbalstīja citu valsts amatpersonu izdarīt dokumenta viltošanu un viltota dokumenta izsniegšanu, apzinoties, ka dokuments ir viltots, par ko otrā valsts amatpersona arī saukta pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 327. panta otrās daļas.

Lieta nodota Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!