Foto: F64

Balvu rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā bijušais Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieks apsūdzēts par miesas bojājumu nodarīšanu un kukuļdošanu, portālu "Delfi" informēja Ģeneralprokuratūrā.

Saskaņā ar apsūdzību 2019. gada 28. jūlija vakarā Rugāju novadā apsūdzētais vīrietis kopā ar savu paziņu lietojis alkoholu. Starp abiem vīriešiem izcēlušies vairāki strīdi. Brīdī, kad cietušais izgājis ārā, apsūdzētais ar metāla stieni viņam iesitis pa galvu un roku, nodarot vidēja smaguma miesas bojājumus.

Apsūdzība celta arī par kukuļdošanu. 2019. gada decembrī persona aizturēta Rugāju novadā un viņam konstatēta gandrīz divu promiļu alkohola koncentrācija izelpā. Pats būdams valsts amatpersona, apsūdzētais Valsts policijas darbiniekiem no sākuma piedāvājis kukuli 3000 eiro apmērā, vēlāk – 5000 eiro un 10 000 eiro apmērā. Pēc tam persona aizturēta.

Persona apsūdzēta pēc Krimināllikuma 126. panta 1. daļas un Krimināllikuma 323. panta 2. daļas.

Par vidēja smaguma miesas bojājuma tīšu nodarīšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Savukārt par kukuļdošanu, ja to izdarījusi valsts amatpersona, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Lieta nodota izskatīšanai Rēzeknes tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!