Foto: F64
Prokuratūra nodevusi tiesai krimināllietu, kurā nu jau bijušie muitnieki apsūdzēti par 174 reeksporta deklarāciju viltošanu un viltotu deklarāciju izsniegšanu, informēja prokuratūra.

Nodokļu un muitas lietu prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā apsūdzētas divas bijušās Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldes amatpersonas par to, ka viņas viltoja dokumentus un izsniedza viltotus dokumentus.

Izmeklēšanu šajā kriminālprocesā veica un pēc tās pabeigšanas krimināllietas materiālus kriminālvajāšanas uzsākšanai prokuratūrai nodeva Valsts ieņēmumu dienesta Iekšējās drošības pārvalde.

Apsūdzētie, noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas brīdī būdami valsts amatpersonas, vienojās par reeksporta deklarāciju viltošanu un viltotu reeksporta deklarāciju izsniegšanu Elektroniskajā muitas datu apstrādes sistēmā (EMDAS) komersantam, kas sniedz kuģu apgādes ar degvielu (bunkurēšanas) pakalpojumus.

Šo darbību mērķis bija fiktīvi noslēgt reeksporta procedūras precei - dīzeļdegvielai - un tādā veidā nodrošināt komersantam labvēlīgus apstākļus, proti, radīt šķietamību par dīzeļdegvielas izvešanu no Eiropas Kopienas.

Tādā veidā apsūdzētie viltoja 174 reeksporta deklarācijas un šīs viltotās reeksporta deklarācijas izsniedza komersantam.

Savu vainu minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā apsūdzētie neatzīst.

Lieta izskatīšanai tika nosūtīta Rīgas pilsētas tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!