Foto: LETA

Dobeles novadā, Bikstu pagastā, kāds autovadītājs, kurš bija pārkāpis atļauto braukšanas ātrumu, policistiem piedāvāja 40 eiro kukuli, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas pārstāve Ieva Sietniece.

5.jūnijā Dobeles novada Bikstu pagastā policija apturēja kāda 1970.gadā dzimuša vīrieša vadītu automašīnu, jo braucējs pārkāpa atļauto braukšanas ātrumu. Apturētais, cerot izvairīties no soda, policistiem piedāvāja 40 eiro kukuli.

Tagad vīrietim nāksies atbiedēt arī par kukuļdošanu, par ko likums paredz pat cietumsodu.

Policijā min, ka arī 3.jūnijā Dobeles novada Bikstu pagastā tika aizturēts autovadītājs, kurš vēlāk piedāvāja kukuli. Arī šis 1958.gadā dzimušais vīrietis, vadot transportlīdzekli, pārkāpa atļauto braukšanas ātrumu un no soda centās atpirkties ar 20 eiro.

Pret abiem šoferiem uzsākti kriminālprocesi, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz simt divdesmit minimālajām mēnešalgām.

Policisti turpina pastiprināti strādāt kukuļdošanas apkarošanas jomā. Šogad Zemgales reģiona pārvaldes policisti par kukuļdošanu aizturējuši jau 39 autovadītājus, pret kuriem uzsākti kriminālprocesi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!