Biržu internātskolas audzēknes slepkavībā vainotajam pusaudzim šodien Jēkabpils rajona tiesa piesprieda nosacītu brīvības atņemšanu uz vienu gadu un sešiem mēnešiem ar pārbaudes laiku uz vienu gadu, piemērojot medicīniska rakstura piespiedu līdzekli - ambulatoru novērošanu pie psihiatra, informēja tiesneses Annas Knodzes palīdze Jeļena Stabulniece.
Viņa pastāstīja, ka pusaudzis slēgtajā tiesas sēdē savu vainu pilnībā atzinis un meitenes tuviniekiem lūdzis piedošanu par nodarīto. Tiesas piespriesto sodu bija prasījis arī prokurors.

Kā ziņots, krimināllietā bija apsūdzēts 1987.gadā dzimušais V.K., kuram apsūdzība uzrādīta pēc Krimināllikuma 123.panta 1.daļas - par nonāvēšanu aiz neuzmanības. 12 gadus vecā Pārsla maija sākumā tika atrasta mirusi Jēkabpils rajona Salas pagastā pie Podvāzes upes, netālu no skolas.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka meitene sevi žņaugusi pati, bet zēns, domājot, ka meitene ir mirusi, iemetis viņu upē. Tika pieļauts, ka skolas bērni meklējuši baudu īpatnā veidā - sevi žņaudzot. Šādu faktu iespējamību apstiprinājis arī eksperta slēdziens. Meitene sevi sažņaugusi pārāk spēcīgi, kļūstot ārkārtīgi bāla un izskatījusies kā mirusi. Tobrīd neviena cita upes malā nav bijis. Pusaudzis V.K., būdams pārliecināts, ka meitene ir mirusi un ka viņu varētu uzskatīt par vainīgu, nobijies un bērnu iemetis upē.

Ekspertīzē noskaidrots, ka meitene būtu varējusi izdzīvot, ja viņai tiktu sniegta mediķu palīdzība, jo ūdenī viņa bijusi vēl dzīva. Pēc notikušā Biržu internātskolā iecelts cits direktors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!