Saistībā ar žurnālistikas eksperimentu Jūrmalā, Jomas ielā 81, kur operācijas "Bistro Frics" laikā aktualizēti jautājumi par mazā biznesa sākšanu un birokrātiskajiem šķēršļiem, pašvaldības policijas vecākais inspektors zaudēs amatu, ar disciplinārsodu jārēķinās arī būvvaldes vecākajai būvinspektorei.

Kā apliecināja Jūrmalas pilsētas domes pārstāve Ieva Aile, minētie darbinieki, kā atklājās eksperimentā, nav godprātīgi pildījuši savus darba pienākumus, rīkojušies "neprofesionāli un neētiski pret uzņēmējiem".

Pašvaldības pārstāve skaidroja, ka pašlaik sākts process, lai ar pašvaldības policijas vecāko inspektoru Ingūnu Piču tiktu izbeigtas darba tiesiskās attiecības, savukārt būvvaldes vecākā būvinspektore Aina Birina saņemtu disciplinārsodu, kas atsauksies uz ikgadējo darba novērtējumu un atalgojuma apmēru.

Turklāt Birinas turpmākā darbība tiks stingri izvērtēta, lai pārliecinātos, ka būvinspektore spēj veikt savus pienākumus atbilstoši visām prasībām, piebilda Aile.

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis (ZZS) norāda, ka "žurnālistu eksperiments neglaimojoši parāda, ka no visiem pagātnes rēgiem Jūrmala vēl nav tikusi vaļā". "Taču viennozīmīgi varu teikt, ka Jūrmalā nav vietas darboņiem - lietu kārtotājiem un sarunātājiem. Līdztekus disciplināro sodu piemērošanai esmu uzdevis pārskatīt iekšējās procedūras un publiski pieejamo informāciju, lai gan darbiniekiem, gan klientiem būtu nepārprotami skaidra lietu kārtība. Pašvaldība strādā iedzīvotāju un uzņēmēju labā - acīmredzot mums tas būs jāatgādina gan ar apmācībām par klientorientētu saskarsmi un komunikāciju problēmsituācijās, gan stingrākām iekšējām pārbaudēm," pauda Truksnis.

Jūrmalas pilsētas pašvaldība aicina ikvienu iedzīvotāju un uzņēmēju informēt domi par gadījumiem, kad pašvaldības darbinieki bijuši nelaipni, nav snieguši nepieciešamo informāciju vai ar savu rīcību radījuši šķēršļus jautājumu risināšanai. Informāciju var sūtīt uz e-pastu "pasts@jpd.gov.lv".

Kā ziņots, Latvijas Televīzijas (LTV) pirmajā kanālā no 2.novembra vērojama raidījuma "Aizliegtais paņēmiens" piecu sēriju operācija "Bistro "Frics"", kas veidota ar mērķi atklāt mazā biznesa aizkulises Latvijā, informēja LTV komunikācijas speciāliste Agita Pudule.

Raidījuma "Aizliegtais paņēmiens" žurnālisti šovasar Jūrmalā, Jomas ielā, atvēra sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu - bistro "Frics". Tas tika darīts ar mērķi, lai saprastu, redzētu un izjustu mazā biznesa aizkulises - birokrātiju, korupciju un biznesa perspektīvu. Pētījuma gaitā darbā tika pieņemti cilvēki, kas par žurnālistu eksperimentu neko nezināja. Savukārt paši žurnālisti uzņēmumam uzsūtīja virkni pārbaužu un veica dažādus eksperimentus, informēja Pudule.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!