Foto: LETA
Dažu dienu laikā Latgalē uzsākti divi kriminālprocesi par diviem dažādiem likumpārkāpumiem, kad iereibuši autovadītāji bez tiesībām mēģināja piekukuļot policijas darbiniekus, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Viens kriminālprocess uzsākts 19.maijā, kad Krāslavas novadā 1966.gadā dzimis vīrietis, būdams 2,17 promiļu alkohola reibumā, vadīja traktoru bez transportlīdzekļu vadīšanas tiesībām, kas nav iegūtas noteiktajā kārtībā. Lai izvairītos no administratīvā pārkāpuma protokola un likumā paredzētās atbildības, vadītājs piedāvāja policistiem kukuli 30 eiro apmērā.

Otrs kriminālprocess tika uzsākts 20.maija vakarā par to, ka 1988.gadā dzimis vīrietis, kas brauca ar automašīnu BMW Ludzas novadā, atradās 2,24 promiļu stiprā alkohola reibumā un, tāpat kā pirmajā gadījumā, bez autovadītāja tiesībām. Šoreiz iereibušais vadītājs mēģināja izvairīties no atbildības, piedāvājot policistiem kukuli 200 eiro apmērā.

Par kukuļa piedāvāšanu valsts amatpersonai pret abiem vadītājiem tika uzsākti kriminālprocesi. Par šo likumpārkāpumu likums paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu vai piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!