Foto: DELFI
Svētdien Iecavā kāds autovadītājs bez transportlīdzekļa vadīšanas apliecības piedāvājis policistam 1500 eiro kukuli ar mērķi izbēgt no administratīvās lietvedības, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Pulksten 19:15 Rīgas ielā policisti apturējuši automašīnu BMW 730, kuras vadītājs pie stūres bija sēdies bez vadītāja apliecības tiesas sprieduma lieguma laikā. Turklāt šoferis arī atteicies veikt pārbaudi alkohola koncentrācijas noteikšanai organismā.

Lai netiktu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, 1988. gadā dzimušais automašīnas vadītājs piedāvājis policijas amatpersonai 1500 eiro kukuli.

Savukārt pirmdien pulksten 8:59 Dobeles novadā, Bikstos, autoceļa Rīga-Skulte-Liepāja 68. kilometrā, policisti par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu apturējuši kravas automašīnu. Pie atļautajiem 50 kilometriem stundā tās vadītājs braucis ar 86 kilometriem stundā.

Lai izvairītos no administratīvā soda, 1970. gadā dzimušais automašīnas vadītājs policistam devis 50 eiro kukuli.

Līdzīgi arī aizvadītajā nedēļā, 22. janvārī, pulksten 19:18 Jēkabpils novadā, Rubenes pagastā, policisti reida laikā apturējuši automašīnu "Audi 80 Avant". Tās 1967. gadā dzimušais šoferis pie stūres bija sēdies 2,34 promiļu reibumā un arī viņš, lai izvairītos no soda, devis policistam kukuli.
Šogad Zemgales reģionā policija fiksējusi jau astoņi gadījumus, kad pret autovadītāju sākts kriminālprocess par kukuļa došanu policistam.

Policija atgādina, ka kukuļa došana ir sodāma pēc Krimināllikuma 323. panta. Par to var sodīt brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!