Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Piektdien, 8. janvārī, Valsts policijas amatpersonas Alūksnes novadā īsi pirms pusnakts aizturēja iereibušu BMW vadītāju, kurš pie stūres bija sēdies bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Automašīnas vadītājam un pasažierim piemērots 1000 eiro naudas sods par komandantstundas neievērošanu, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Aizvadītajā piektdienā, 8. janvārī, īsi pirms pusnakts Alūksnes novadā Valsts policijas darbinieki pamanīja kādu BMW markas automašīnu.

Policijas darbinieki vēlējās auto apturēt, lai noskaidrotu pārvietošanās iemeslu, taču autovadītājs uzsāka bēgšanu un nepakļāvās policistu prasībai apturēt transportlīdzekli.

Pēc neilga laika, kad likumsargiem izdevās automašīnu apturēt, tika noskaidrots, ka pie automašīnas stūres sēdies kāds 1984. dzimis vīrietis, kurš transportlīdzekli vadījis 2,7 promiļu reibumā, kā arī bez jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Šajā gadījumā uzsākts kriminālprocess.

Savukārt par nepakļaušanos atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli jeb par bēgšanu uzsākts administratīvais process.

Automašīnā atradās arī pasažieris.

BMW vadītājam un pasažierim katram piemērots 1000 eiro sods par ārkārtējā situācijā noteikto ierobežojumu neievērošanu.

Tāpat abiem vīriešiem piemērots administratīvais sods par drošības jostu nelietošanu.

Automašīnas vadītājs jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā. Tās pašas dienas pēcpusdienā personai piemērots administratīvais sods 10 eiro apmērā par ārkārtējās situācijas laikā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu – vairāku personu, kas nav viena mājsaimniecība, pulcēšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!