Tiesai nodota krimināllieta, kurā apsūdzības uzrādītas bijušajam Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) Izmeklēšanas nodaļas vadītājam Ilmāram Bodem, portālu "Delfi" informēja prokuratūrā.
Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurors Igors Sandlers izskatīšanai tiesā nodevis krimināllietu pret Bodi. Bijusī KNAB amatpersona tiek apsūdzēta par valsts noslēpuma apzināta izpaušanu un par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

Lietu izskatīs Rīgas apgabaltiesā.

Kā drošības līdzeklis Bodem ir noteikts aizliegums izbraukt no valsts.

Jau ziņots, ka Bodi tur aizdomās par klasificētas informācijas un valsts noslēpumu saturošu ziņu izpaušanu saistībā ar Vidzemes priekšpilsētas tiesnešu Irēnas Poļikarpovas un Beatrises Tāleres kukuļošanas lietu, tādēļ par viņa darbībām sākts kriminālprocess.

Ģenerālprokuratūras Īpaši pilnvarotu prokuroru nodaļā pagājušā gada 27.decembrī sākts kriminālprocess. Viņš, iespējams, apzināti izpaudis operatīvi iegūtu klasificētu informāciju un valsts noslēpumu saturošas ziņas par sāktiem operatīvās darbības pasākumiem. Informācija izpausta personai, attiecībā uz kuru veikti operatīvie pasākumi, līdz ar to nodarīts ievērojams kaitējums valsts pārvaldības un tiesiskās kārtības nostiprināšanas interesēm, uzskata prokuratūra.

Izmeklēšana kriminālprocesā notiek Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajā prokuratūrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!