Foto: Shutterstock

15. februārī neilgi pēc pulksten 2 Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes darbinieki saņēmusi informāciju par kādu manāmi iereibušu sievieti ar mazu bērnu vienā no degvielas uzpildes stacijām Bolderājā, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldības policijā.

Uz notikuma vietu devusies tuvākā Rīgas pašvaldības policijas ekipāža, kas pie norādītās degvielas uzpildes stacijas pamanījusi sievieti, kura bija atvērusi taksometra durvis un sauca meitu. Savukārt aiz reklāmas stenda slēpusies raudoša sākumskolas vecuma meitene, kura kategoriski atteicās doties līdzi iereibušajai mātei.

Policisti abas personas ieaicinājuši operatīvajā transportlīdzeklī, lai sasildītos un mierīgi izskaidrotu notiekošo. Bērns pastāstījis, ka nevēlas doties līdzi mātei un gaida tēvu.

Dežūrdaļas darbinieki sazvanījuši meitenes tēvu, kurš jau bijis ceļā uz notikuma vietu. Pēc neilga laika vīrietis ieradies meitai pakaļ. Bērns, ieraugot tēvu, izskrējis no policijas transportlīdzekļa un raudādams ieskrējis tēva apskāvienos.

Vīrietis, nomierinājis meitu, kārtības sargiem pastāstīja, ka agrāk dzīvojis kopā ar bērna māti, taču sieviete sākusi pārmērīgi lietot alkoholu, tāpēc izšķīries. Jaunākais bērns jau pie viņa dzīvo, taču šobrīd bāriņtiesa risinot jautājumu par otra bērna aizgādību.

Notikuma dienā meita pavadījusi laiku ar māti. Sieviete naktī atvasi aizvedusi uz kafejnīcu un piedzērusies. Bērns aptuveni 2 naktī pēc palīdzības zvanījis tēvam.

Pārkāpējai veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā. Testa laikā noskaidrots, ka viņa ir 3,07 promiļu reibumā. Bērna mātei noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par atrašanos tādā alkohola reibumā, kas aizskar cilvēka cieņu.

Lietas materiāli saistībā ar bērnu tiesību pārkāpumiem nosūtīti RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakse nodaļas darbiniekiem izvērtēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!