Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Svētdien, 10. februārī, pulksten 9.52 Rīgas pašvaldības policija saņēmusi informāciju par kādu pirmsskolas vecuma meiteni, kura bez vecāku uzraudzības viena pati staigājot pa Bolderājas ielām, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldības policijā.

Mirkli vēlāk bērns raudādams iegājis vietējā pārtikas veikalā, kur pārdevēja viņu mēģinājusi uzrunāt un izsaukusi policiju. Apstākļu pārbaudīšanai uz notikuma vietu nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes autopatruļa.

Notikuma vietā sieviete likumsargiem skaidrojusi, ka neko vairāk nevarot pastāstīt, jo, ikreiz, kad viņa mēģinājusi pieiet meitenei klāt, bērns skrējis prom. Meitene bijusi tik ļoti uztraukusies, ka nav spējusi likumsargiem nosaukt ne savu vārdu, ne uzvārdu. Jautājot par viņas vecumu, bērns ar pirkstiem rādījis "četri".

Likumsargi sazinājušies ar Rīgas pašvaldības policijas videonovērošanas centra darbiniekiem, kuri nekavējoties sākuši pārskatīt Bolderājas videonovērošanas kameru ierakstus. Tajos pamanīts, ka meitene viena pati atnākusi no dzelzceļa puses.

Izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, kuri bērnu apskatījuši un secinājuši, ka viņai hospitalizācija nav nepieciešama.

Medicīniskās pārbaudes laikā bērns nomierinājies, taču vēl aizvien nav spējis sniegt noderīgu informāciju.

Operatīvie dienesti, pārskatot bērna apģērbu, ne uz vienas no etiķetēm neatrada uzrakstītu bērna vārdu un uzvārdu.

Ņemot vērā, ka vecāki policijai nebija ziņojuši par atvases pazušanu un nebija iespējams noskaidrot meitenes vārdu, uzvārdu un dzīvesvietas adresi, viens no policistiem kopā ar viņu devās uz dzelzceļa pusi. Meitene ar pirkstiem rādījusi virzienu no kurienes nākusi.

Turpinot iet meitenes norādītajā virzienā, saņemta informācija no Valsts policijas, ka pie viņiem vērsusies, iespējams, meitenes māte.

Pēc neilga laika sieviete atbraukusi uz notikuma vietu, kur atpazinusi savu atvasi.

Bērna māte skaidrojusi, ka mājās gulējusi un meita, viņai nezinot, aizgājusi. Pamanot, ka bērns pazudis, sieviete ar automašīnu sākusi meklēšanu. Pēc divu stundu meklēšanas sieviete vērsusies policijā, kur noskaidrots, ka bērns jau ir pie kārtības sargiem.

Notikuma vietā ieradusies arī Valsts policija, kas turpināja skaidrot notikušā apstākļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!