Foto: Valsts policija
Valsts policijā ar sūdzībām par narkotiku tirdzniecību un regulāru narkotiku reibumā esošu personu klātbūtni vairākās vietās Rīgā, Bolderājā, vērsušies vietējie iedzīvotāji, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Reaģējot uz iedzīvotāju sniegto informāciju, likumsargi sākuši izmeklēšanu. Veicot virkni operatīvo darbību, otrdien, 27. novembrī, aizdomās par narkotiku realizēšanu policisti aizturēja 1969. gadā dzimušu vīrieti. Persona aizturēta brīdī, kad Bolderājā pārdeva piecus gramus heroīna.

Narkotikas atsavinātas un persona nogādāta Valsts policijā. Pārmeklējot viņa mantas un uzturēšanās vietu, vairāk narkotiku netika atrasts, taču izmeklēšanā iegūtā informācija liecina, ka viņš jau agrāk tirgojis heroīnu, turklāt darījis to ļoti piesardzīgi, lai netiktu notverts, norāda likumsargi.

Aizdomās turētais parasti saviem klientiem pārdevis tādu daudzumu narkotiku, kas bijis pietiekams ne vien pašam pircējam, bet vēl tālākai realizācijai.

Turpinot pasākumus narkotiku aprites apkarošanā Bolderājā, trešdien, 28. novembrī, likumsargi ieradušies kādā daudzdzīvokļu namā. Iedzīvotāji bija ziņojuši, ka tur tiek tirgotas narkotikas un kāpņu telpā bieži sastopami apreibinājušies klienti.

Aizdomās par narkotiku tirdzniecību policisti aizturējuši kādu 1989. gadā dzimušu nama iedzīvotāju. Tāpat aizturēts viņa 1987. gadā dzimušais kaimiņš, kurš līdzdarbojies noziegumā. Pārmeklējot abas personas un veicot kratīšanas viņu dzīvesvietās, kopumā atsavināti 11 grami heroīna, kā arī trīs mobilie telefoni un nauda. Policija pieļauj, ka tā, visticamāk, iegūta no narkotiku tirdzniecības.

Pašreizējā policijas informācija liecina, ka abiem vīriešiem bijušas sadalītas lomas noziegumu īstenošanā. Proti, viens no viņiem bijis atbildīgs par narkotiku uzglabāšanu, savukārt otrs tās tirgojis.

Visi aizturētie jau iepriekš sodīti par noziegumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti, kā arī par zādzībām.

Saistībā ar 27. novembrī atklāto noziegumu sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta 3. daļas – par narkotisko vielu neatļautu realizēšanu lielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Savukārt saistībā otru gadījumu sākotnēji sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta 1. daļas – par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanu un glabāšanu realizācijas nolūkā. Taču izmeklēšanas gaitā šis process, iespējams, tiks pārkvalificēts pēc bargāka panta, pieļauj policija.

Šobrīd visi trīs aizturētie atrodas izolatorā, un drīzumā tiks lemts par drošības līdzekļa apcietinājuma piemērošanu šīm personām. Policija turpina minēto noziegumu izmeklēšanu un skaidro arī citas personas, kas iesaistītas šajā narkotiku aprites ķēdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!