Foto: F64
Naktī uz otrdienu laupītāji Bolderājā mēģinājuši uzspridzināt bankomātu. Viens no iespējamiem vainīgajiem sprādzienā gājis bojā, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Kā norāda policijā, plkst. 3:45 Bolderājā netālu no dzelzceļa sliedēm pie Miglas un Gaigalas ielu krustojuma notika sprādziens.

Ņemot vērā situāciju Eiropā un nesen notikušos teroraktus Parīzē, uz notikuma vietu uzreiz devās pretterorisma vienība, sapieri un izmeklēšanas grupa.

Tika noslēgta teritorija, lai pārliecinātos, ka apkārt nav citu sprādzienbīstamu objektu un tika rūpīgi pārbaudīta apkārtne. Ātri vien bija skaidrs, ka bažām par terora aktu nav pamata. Tika noskaidrots, ka, visticamāk, noticis mēģinājums uzspridzināt netālu esošu bankomātu.

Notikuma vietā atrastie pierādījumi liecina, ka personu grupa bija sagatavojusies spridzināt bankomātu, kas atradies aptuveni 800 metru attālumā no sprādziena vietas. Notikušais visdrīzāk ir noziedznieku pieļauta nejaušība spridzināšanas darbu sagatavošanās laikā.

Zināms, ka arī bankomāts jau bija sagatavots spridzināšanai.

Sprādzienā smagas traumas guvis kāds 30 gadus vecs vīrietis un bojā gājis vēl viens vīrietis, kura identitāte šobrīd tiek noskaidrota.

Šobrīd tiek pārbaudīts, vai šajā grupā bijušas iesaistītas arī citas personas.

Bankomātu spridzināšanas gadījumi ik pa laikam notiek visā Eiropā. Latvijā pēdējo gadu laikā policija aizturējusi trīs personu grupas par šādu noziegumu veikšanu. 2010. gadā un 2012. gadā aizturētas divas piecu personu grupas. Savukārt 2013. gadā tika aizturēta personu grupa, kurai līdzīgi kā šajā gadījumā noziegumu līdz galam veikt neizdevās, jo notika neplānots sprādziens. Toreiz gan tik smagas sekas sprādzienam nebija.

Šogad bijuši vairāki gadījumi, kad noziedznieki mēģinājuši paveikt šāda veida noziegumu un četros gadījumos bankomātus arī izdevies apzagt - trīs gadījumi bijuši šogad pavasarī, bet pēdējais gadījums bija šā gada novembrī Rīgā, Pārdaugavā.

Viena no izmeklēšanas versijām liecina, ka šorīt cietušie vīrieši varētu būt saistīti arī ar citiem šogad veiktajiem bankomātu spridzināšanas gadījumiem.

Izmeklēšanas versija liecina, ka visdrīzāk Bolderājā notikušajā zādzības mēģinājumā iesaistītas tās pašas personas, kas naktī uz ceturtdienu, 12. novembri, Pārdaugavā, Kleistu ielā, apzagušas bankas "Citadele" bankomātu, portālam "Delfi" pastāstīja Valsts policijā.

"Delfi" jau ziņoja, ka naktī uz 12. novembri, pulksten 4:04, Kleistu ielā kāda lielveikala telpās sabojāts bankomāts un no tā nozagta nauda.

Policija noskaidrojusi, ka ļaundari veikalā iekļuvuši, uzlaužot durvis. Pēc iekļūšanas veikala telpās ļaundari sabojājuši bankomātu un nozaguši vairākas kasetes ar naudu.

Portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka aplaupīts ticis bankas "Citadele" bankomāts veikalā "Mego".

Bankā "Citadele" apstiprināja, ka naktī uz 12. novembri notikusi zādzība no tai piederošā bankomāta Pārdaugavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!