Foto: LETA
Lai arī ceturtdienas rītā Rīgas Pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā tika pieteikts lūgums vērtēt drošības līdzekli - apcietinājumu aizturētajam SIA "Rīgas karte" valdes loceklim Aleksandram Brandavam, vēlāk tas tika atsaukts, un viņš uz tiesu atvests vēl netika.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) portālam "Delfi"
sacīja, ka procesa virzītājs pašlaik izvērtē, kāds drošības līdzeklis vai līdzekļi būtu piemērojami šī kriminālprocesa ietvaros aizturētajai personai. Līdz ar to KNAB pašlaik nevarot sniegt detalizētāku informāciju.

"Delfi" jau ziņoja, ka KNAB otrdien, 5. martā, sāka kriminālprocesu par valsts un privāto akcionāru, par kuriem paredzēta atbildība Krimināllikuma 323. panta 2.daļā un Krimināllikuma 322. panta 1. daļā, t.i. par kukuļdošanu un starpniecību kukuļošanā.

Krimināllietas materiāli satur ziņas par kukuļa nodošanu starpniekam tālākai nodošanai amatpersonām, lai tās, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu darbības kukuļa devēja interesēs.

Kriminālprocesa ietvaros KNAB lidostā "Rīga" aizturēja Brandavu.

SIA "Rīgas karte" valdē strādā trīs personas – Aleksandrs Brandavs, Pāvels Tulovskis un Francijas pilsonis Ēriks Fransuā Morizūrs. 51% uzņēmuma akciju pieder pašvaldības SIA "Rīgas satiksme".

Brandavs ir patiesā labuma guvējs uzņēmumā "Rīgas mikroautobusu satiksme", liecina "Lursoft" pieejamā informācija. Iepriekš viņš bija arī Rīgā pie varas esošās partijas "Gods kalpot Rīgai" valdes loceklis. Bet "Rīgas satiksmē" Brandavs strādā par Elektronisko norēķinu un projektu daļas vadītāju.

Nu jau bijušais "Rīgas satiksmes" pagaidu valdes vadītājs Anrijs Matīss pēc nākšanas amatā atsauca atļauju Brandavam apvienot amatus "Rīgas satiksmē" un "Rīgas kartē", uzdodot izvēlēties vienu no darbavietām. Kopš tā laika Brandavam esot izņemta darba nespējas lapa.

Bijušais "Rīgas satiksmes" pagaidu valdes priekšsēdētājs Anrijs Matīss žurnālam "ir" norādījis, ka "Rīgas karte ir "vislielākais uzņēmuma naudas izsūcējs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!